NRK Meny
Normal

Dobbeltspor helt til Skien

Regjeringen lover å bygge ny tunnel under Oslo og dobbeltspor til Skien.

De blå partilederne går på Oslo S

KrF-leder Knut Arild Hareide, Venstre-leder Trine Skei Grande, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg orienterer om arbeidet med Nasjonal transportplan

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Dette og mer ble presentert av statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), Venstre-leder Trine Skei Grande, KrF-leder Knut-Arild Hareide og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) på Oslo S i dag.

By og bygd

– Nasjonal transportplan skal bidra til å omstille Norge til et lavutslippssamfunn, og oppfylle klimamålene i Paris-avtalen, sier Solberg.

Det skal brukes nesten 1000 milliarder kroner i Nasjonal transportplan for de neste 12 årene. Rundt 450 av disse milliardene skal brukes på jernbane.

– Dette er tidenes satsing på samferdsel. Vi skal bygge landet videre. Det kommer til å gjøre en forskjell i hverdagen til vanlige folk. Vi skal redusere avstanden fra by til bygd, sier finansminister Jensen.

Tunnel under Oslo

– Ny tunnel under Oslo er et av de viktigste grepene vi gjør, sier samferdselsminister Solvik-Olsen.

En slik tunnel skal gjøre det mulig med bygging av dobbelspor på det ytre Intercity-triangelet helt til Lillehammer, Halden og Skien. Planen skal være at når Oslotunnelen er klar, er også «Intercity-triangelet» ferdig.

Og, som ble meldt i går, er det også satt av 1,5 milliarder kroner til planlegging av Grenlandsbanen, som skal være en sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen.

En fullstendig Nasjonal transportplan blir lagt frem fredag før påske.

  • Nordberg blir kommunalsjef

    Erik Nordberg får tilbod om stillinga som kommunalsjef for helse- og velferd i Skien. Nordberg er 45 år, og jobbar no som fagsjef i helse- og velferdsetaten i Skien kommune.

  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
  • Sjåfør får kjøreforbud

    Vogntogsjåføren som ble pågrepet i Brevik i går kveld har av politiet fått et forelegg på 14.000 kroner. Ifølge TA har sjåføren også fått kjøreforbud i Norge i tre måneder for å ha hindret trafikken. Køen stod stille i nesten tre timer i går kveld.

  • To år fengsel for vald

    Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to års fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.