Dobbeltspor helt til Skien

Regjeringen lover å bygge ny tunnel under Oslo og dobbeltspor til Skien.

De blå partilederne går på Oslo S

KrF-leder Knut Arild Hareide, Venstre-leder Trine Skei Grande, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg orienterer om arbeidet med Nasjonal transportplan

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Dette og mer ble presentert av statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), Venstre-leder Trine Skei Grande, KrF-leder Knut-Arild Hareide og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) på Oslo S i dag.

By og bygd

– Nasjonal transportplan skal bidra til å omstille Norge til et lavutslippssamfunn, og oppfylle klimamålene i Paris-avtalen, sier Solberg.

Det skal brukes nesten 1000 milliarder kroner i Nasjonal transportplan for de neste 12 årene. Rundt 450 av disse milliardene skal brukes på jernbane.

– Dette er tidenes satsing på samferdsel. Vi skal bygge landet videre. Det kommer til å gjøre en forskjell i hverdagen til vanlige folk. Vi skal redusere avstanden fra by til bygd, sier finansminister Jensen.

Tunnel under Oslo

– Ny tunnel under Oslo er et av de viktigste grepene vi gjør, sier samferdselsminister Solvik-Olsen.

En slik tunnel skal gjøre det mulig med bygging av dobbelspor på det ytre Intercity-triangelet helt til Lillehammer, Halden og Skien. Planen skal være at når Oslotunnelen er klar, er også «Intercity-triangelet» ferdig.

Og, som ble meldt i går, er det også satt av 1,5 milliarder kroner til planlegging av Grenlandsbanen, som skal være en sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen.

En fullstendig Nasjonal transportplan blir lagt frem fredag før påske.