NRK Meny
Normal

Dobbelt så mange innbrudd som i fjor

Politiet har sett en kraftig økning i antall innbrudd den siste tiden, og ber boligeiere ta forholdsregler før de reiser på ferie.

Innbrudd, Hamar

BØR TA GREP FØR FERIEN: Mange huseiere bør sikre huset sitt bedre før de drar på ferie, mener politiet. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Privat

Det har vært en økning i antall boliginnbrudd over hele Telemark.

– Ta forholdsregler

Skien skiller seg spesielt ut.

– I Skien har vi sett over en dobling av antall innbrudd fra juni i fjor til juni i år. Det er vi ikke særlig glade for, sier etterforskningsansvarlig Georg Andersen ved Grenland politistasjon til NRK.

Georg Andersen

Etterforskningsansvarlig Georg Andersen ved Grenland politistasjon advarer boligeiere mot å reise fra boligen sin usikret.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Han ber folk ta nødvendige forholdsregler før de reiser bort i sommer.

– Når du reiser vekk, så må du låse forsvarlig, og lukke og låse alle vinduer. sett på alarm, hvis du har det. Gjem unna verdisaker, og sørg gjerne for tilsyn av boligen, sier Andersen.

Lokale kjenninger og omreisende bander

Han advarer også mot å være for godtroende når man er hjemme.

– Mange sitter ute på den ene siden av huset, og merker ikke at det gjøres innbrudd fra den andre siden. Lås dører, og sikre vinduer, selv om du er hjemme, oppfordrer politioverbetjenten.

– Hva er tyvene ute etter?

– De er ofte ute etter lett omsettelige verdisaker som iPad og laptop, sølvsmykker og sølvtøy, sier han.

Han forteller videre at politiet har pågrepet flere lokale gjengangere for innbrudd hittil i år, men politiet frykter at også omreisende bander er på ferde.

– På grunn av fremgangsmåter, så mistenker vi at flere av innbruddene er gjort av omreisende vinningskriminelle, sier Andersen.

 • Bonus til Hegh Arntzen

  Handballspelaren Emilie Hegh Arntzen får ein bonus på 50.000 kroner etter sølvmedaljen i handball-VM. Hegh Arntzen fekk eit kort innhopp i finalen der Noreg tapte for Frankrike.

  VM i håndball for kvinner. Norge-Ungarn (30-22)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Glatte vegar

  Det er underkjølt regn og glatte vegar. Politiet ber folk om å køyre forsiktig og avpasse farten.

  Laster Twitter-innhold
 • Bil av vegen

  Ein bil køyrde i grøfta i natt på Fv. 37 mellom Bolkesjø og Gransherad i Notodden. Føraren var åleine i bilen og vart teken med til sjukehus for ein sjekk.

 • Nå blir det glatt

  Det er fare for regn som fyser på bakken. Vegtrafikksentralen er ute å gjøre nødvendige tiltak.

  Laster Twitter-innhold