– Klart for den beste Kartfestivalen noensinne

I dag slipper Kartfestivalen tre nye artister som kommer til Gvarv 15. og 16. August.

Kartfestivalen

Kartfestivalledelsen med Øyvind Dahle, Bjørn Thore Andreassen og Jo Henning Kåsin slår på stortromma når festivalen fyller 10 år til sommeren.

Foto: Carina Musk-Andersen / Privat

– Årets plakat kommer til å bli den beste noensinne, jubler festivalsjef Bjørn Thore Andreassen.

Han smiler fra øre til øre i det han forteller at Sivert Høyem, Skambankt og svenske Graveyard er klare for årets festival. I tillegg til Odd Nordstoga, som ble klar tidligere i år.

10-års jubileum

Sivert Høyem

Sivert Høyem spiller på Kartfestivalen på Gvarv i august.

Foto: Privat

Kartfestivalen arrangeres i år for 10. gang, og festivalledelsen mener sjøl at de virkelig har slått på stortromma i år.

– Sivert Høyem og Skambankt er de største norske rockeartistene om dagen, og preger hitlistene. De svenske tungrockerne i Graveyard gjør det stort internasjonalt, og turnerer med band som Soundgarden, Iron Maiden og Mötorhead, så det er all mulig grunn til å glede seg til festivalen i år, sier Andreassen

Eneste festivalkonserter i Telemark

Odd Nordstoga

Odd Nordstoga slo gjennom for alvor for 10 år siden, og feirer på Kartfestivalen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Både Odd Nordstoga og Sivert Høyem spiller sine eneste festivalkonserter i fylket på Kartfestivalen, noe Jo Henning Kåsin i festivalstyret synes er ekstra stas.

– Det viser at Kartfestivalen har gjort noe riktig i løpet av de ni første årene vi har holdt på. Artistene har lyst til å komme hit og spille, og det er selvsagt en ekstra fjær i hatten for oss, sier Kåsin.

Han legger til at det er 10 år siden Odd Nordstoga slo gjennom for alvor med albumet "Luring", og han kan love en spesiell konsertopplevelse på Gvarv.

– Nordstoga kommer hit med et stort band, og skal ta oss med på en skikkelig hitparade, så det er absolutt noe å glede seg til, sier Kåsin.

Vil flytte til Gvarv

Skambankt

Stavangerrockerne i Skambankt er klare for Kartfestivalen.

Foto: Privat

Siddisene i Skambankt spilte på Kartfestivalen i 2010, og Kåsin er stolt og glad over å kunne presentere de nok en gang. Han sier det var en enkel jobb å overtale bandet til å ta turen.

– Sist de spilte her ville de flytte til Gvarv alle sammen, så når vi spurte om de ville spille igjen i år svarte de med en gang "Ja, me kjeme!", smiler Kåsin.

Totalopplevelse

Kartfestivalen arrangeres i år sammen med VM i wakeboard, som går av stabelen på Norsjø Ferieland på Akkerhaugen. Festivalsjefen kan derfor tilby aktiviteter gjennom hele festivalhelgen.

– VM-arrangementene går på dagtid, så når de er ferdige på Akkerhaugen går det busser til festivalområdet på Gvarv, så vi legger opp til at publikum kan få med seg begge deler, forteller Andreassen.

Han understreker også at festivalen holder på sin heløkologiske og lokale profil.

– Vi har som vanlig festivalcamp 100 meter fra scenen, tilbyr økologisk mat fra Telemark og lokalt øl fra Lindheim Ølkompani, så jeg håper og tror festivalpublikumet kommer til å få en flott totalopplevelse, avslutter festivalsjefen.