NRK Meny
Normal

Her er det vi likte best å lese i 2015

Parkeringskaos ved Telemarks høyeste fjell. Bøter for å bruke hands free og gutten som blir glad av blålys og sirener. Det er noe av det vi likte å lese om i 2015.

Dette likte vi i 2015

Disse sakene er blant de mest leste i 2015 på NRK Telemark sine nettsider.

På topp troner saken om de store parkeringsproblemene ved Gaustatoppen. Denne saken engasjerte 232.024 lesere i 2015. Her er ti på topp listen over mest leste saker.

1. Politiet skrev bøter så blekket sprutet

Parkeringskaos ved Gaustatoppen
Foto: Lars Gunleiksrud

Flere hundre biler var feilparkert, og politiet vurderte å begynne å taue bort biler ved Gaustatoppen. Mange av dem som gikk til Telemarks høyeste fjell lørdag fikk en klekkelig parkeringsbot.

2. Fikk bot for å legge på

mobiltelefon
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Ketil Klingberg fikk bot for å avslutte en samtale. Han brukte handsfree, men trykket på telefonen da han la på. Han tror mange ikke er klar over hvilke regler som gjelder for mobilen i bilen.

3. Tjener 29 kroner timen – elsker jobben

Theo Aasland Valen
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Han er på hils med alle i politiet, og blir glad av sirener og blålys. Theo Aasland Valen (17) er alltid på jobb, og elsker det.

4. Fengselsansatte reagerer: – Breivik har førsteprioritet

Tillitsvalgte i Telemark fengsel sier det er stor slitasje blant ansatte som stadig må forholde seg til den terrordømte fangen.

5. Se de dramatiske flombildene fra Hjartdal

E134 i Sauland er stengt
Foto: Stian Wåsjø Simonsen/skjermdump / NRK

De enorme vannmassene truer nå broen ved Omnesfossen i Hjartdal kommune i Telemark. Deler av Sauland sentrum ligger under vann.

6. Ber folk være OBS på været som kommer

Store deler av Sør- og Østlandet kan vente seg kraftig nedbør tirsdag ettermiddag og kveld. Enkelte steder kan oppleve oversvømmelser og jordskred det neste døgnet.

7. Fullstendig snøkaos på Sør- og Østlandet

Lyn 12. august 2014
Foto: Jan Gundersen/leserbilde

Det var store problemer på Sør- og Østlandet på grunn av vanskelige kjøreforhold torsdag morgen, Politiet og vegvesenet ba bilister ta det med ro, beregne ekstra god tid og kjøre etter forholdene utover dagen.

8. First House og fylkeskommunen med regning til skattebetalerne: Konjakk, chablis og softis med strø

First House regninger

First House, politikere, næringslivsfolk og kommunetopper spiser og drikker på skattebetalernes regning. Fylkeskommunen i Telemark tar regningen.

9. Emil (8) skuffa over gratisgave fra butikken

Emil Alexander Granheim-Ourom
Foto: Tone Lensebakken / NRK

– Det er ikke sant at skolen suger, sier åtte år gamle Emil Alexander Granheim-Ourom, da han blir forklart hva som står på blyantene han har fått.

10. Funnet død i Stockholm

29 år gamle Steinar Bergh fra Siljan, som har vært savnet siden 24. januar, er funnet død i Sverige.