NRK Meny
Normal

Dette er travkommentatorens favoritthester

SKIEN (NRK): «Salami», «Ni talar bra latin» og «Blakk med vilje» er navn han husker godt gjennom et langt travliv.

Travkommentator Kurt Hella presenterer sin ti favoritter blant hestenavn.

FAVORITTNAVN: Ni talar bra latin er ett av favorittnavna til Kurt Hella, og sjekk ut hva det blir baklengs.

Kurt Hella er kjent for sine travkommentarer både i Norge og Sverige. Han kommenterer ukentlig på Klosterskogen i Skien og Jarlsberg i Tønsberg, men jobber også på flere andre travbaner.

– Det er stor variasjon i hestenavn. Noen er skikkelig morsomme, andre er nesten litt ufine eller uforståelige. Jeg blir aldri helt klok på emne. Men det er noen jeg liker bedre å kommentere enn andre, sier Hella.

Da Hella kommenterte Anders Jahres pokalløp i sommer fikk han stor oppmerksomhet for sin kommentering av Papagayo E. Hesten fra Vestfold vant det internasjonale løpet på hjemmebane og Hella gikk bananas i kommentatorboksen.

– PAPAPAPAPAPAPAPAGAAAYO EEEE, skriker Hella når den norske hesten krysser mållinjen.

Den kommentaren var planlagt.

– Ja, det var den. Det går an å planlegge litt på forhånd, smiler travkommentatoren.

10 favoritthestenavn

Gjennom et liv som travinteressert og engasjert kommentator har Hella opplevd en mengde hester. Noen er lettere å huske enn andre.

– Jeg har definitivt mine favoritter. Det finnes mange gøyale hestenavn. Blakk med vilje er det beste navnet synes jeg. Blakk betegner jo fargen på hesten, også er det mye humor i helheten av navnet, sier han.

Se alle Hellas favorittnavn i videoen øverst i saken.

Les også:

I dag tidlig var Hella ute sammen med NRK. Da ble han utfordret til å kommentere helt vanlige mennesker på vei til jobb og skole.

– Det var ganske gøy faktisk. Som ung gutt sto jeg ofte i speilet å kommenterte hest, det er litt i samme gaten, smiler Hella.

Kurt Hella kommenterer folk på vei til jobb.