Disse vant pris under festkvelden

Her kan du sjekke hvem som vant en pris under showet Fotavtrykk Telemark tirsdag kveld.

Kåre Virud med barn på scenen i Ibsenhuset

Kåre Virud vant fylkeskulturprisen. Her på scenen i Ibsenhuset tirsdag kveld.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Det var en festaften de 400 tilskuerne i Ibsenhuset fikk med seg tirsdag kveld. Blant annet opptrådte gruppa Tre Sopranos, Synne Sanden og Atle Pettersen med gruppa The Scheen.

Under festkvelden ble det delt ut flere priser. Her kan du se hvem som fikk dem:

Fredrik Brattberg

Fredrik Brattberg fra Porsgrunn fikk kunstnerstipend.

Foto: Privat

Trafikksikkerhetsprisen: Borge Skole. Skolen får prisen fordi de i mange år har satset på trafikksikkerhetsarbeid med trygg skolevei og sykkelkampanjer. 94 prosent av elevene går eller sykler til skolen.

Folkehelseprisen: Hovenga og Radehuset barnehage og Kverndammen barnehage. Kverndammen barnehage i Skien er en flerkulturell barnehage med 12 ulike morsmål. Juryen har merket seg innsatsen for sunn mat der måltidene brukes som sosial og kulturell arena, samt god håndtering av sosiale forskjeller der målet er at alle har en venn. Hovenga og Radehuset barnehage i Porsgrunn kan vise til et langvarig og kontinuerlig helsefremmende arbeid over lang tid. De var tidlig ute med å markere at de var opptatt av utelek og utemiljø. Her samarbeider de med nærmiljøet om utviklingen av blant annet Linnajordet aktivitetspark og uteområdet ved Borgenhaven.

Salavat Khatuev

Bokseren Salavat Khatuev fikk toppidrettsstipend.

Foto: Privat

Miljøprisen: Knut Vassdal. Knut Vassdal eier og driver «Foss Gård» med økologisk melk- og kjøttproduksjon. Han har utviklet metoder for foredling av gjødsel til gjødselprodukter og biogass. Gjødselforedlingsmetoden gir en bærekraftig løsning for klimautslipp i småskalaversjon. Han har samarbeidet med Høyskolen i Telemark om metodene. Metodene har stor overføringsverdi til landbruket og kan dermed skape bærekraftige løsninger på klimagassutslipp fra gjødsel og forvaltning av naturgjødsel.

Kunstnerstipend og kulturminnevenn

Kreativitetsprisen: Croftholmen videregående skole. Croftholmen videregående skole har utarbeidet og gjennomført et kreativt opplegg for elever i en svært viktig målgruppe. Prosjektet "Fra talent til fagarbeider" er et alternativt utdanningsløp ved Croftholmen videregående skole. Deltakerne i prosjektet er skoletrøtte elever med stor fare for å droppe ut av skolen tidlig. De tilbys et utdanningsløp med 4 år i bedrift, og veksler mellom skole og praksis. Prosjektet startet høsten 2011 med 10 deltakere. Etter 2 år har ingen sluttet i opplæringen og kandidatene har til nå bestått alle eksamener.

Fylkeskulturprisen: Kåre Virud. Kåre Virud er født i 1943 og blir ofte omtalt som den første ambassadøren for blues i Norge. Han har siden tidlig på 70-tallet utelukkende sunget på norsk og var den første som overførte bluesen til norsk språkdrakt. Hans første plate «Barbeinte engler» var også den første bluesplaten med norske tekster.

Årets kulturminnevenn: Else Marie Skau. Skau har med sitt langvarige engasjement og sin solide fagkunnskap gjort en enestående innsats for å sikre uerstattelige kulturminner i Telemark. Gjennom snart fire tiår har hun kjempet for vern av, formidling av og kunnskap om kulturminner i hele fylket.

Iselin Maria Moen Solheim

Bryter Iselin Maria Moen Solheim fikk også toppidrettsstipend.

Foto: Privat

Kunstnerstipend til tre lokale kunstnere: Stine Gonsholt. Stine er født i Skien hvor hun også bor og arbeider. Hun arbeider hovedsakelig innen dokumentarfilm, fotografi og eksperimentell animasjon. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen og Kunstakademiet i Reykjavik.

Daniel Eriksen. Er en slidegitarist av internasjonalt format. Han bor i Langesund, men har turnert gjennom flere kontinenter med sin blanding av svingende deltablues og dampende New Orleansrytmer. Han har spilt sammen med store navn både i inn- og utland og har blant annet åpnet konserter for BB King, John Mayall og Roy Rodgers.

Fredrik Brattberg. Er en av de fremste unge dramatikerne i Norge. Har studert komposisjon og skrevet samtidsmusikk, men begynte å skrive dramatikk for fem år siden. I 2012 vant han Ibsen-prisen, Norges eneste dramatikerpris. Stykkene hans er fremført på scener rundt om i verden, blant annet New York, Indonesia og Frankrike.

Terje Riis-Johansen og Lise Wiik

Fylkesordfører i Telemark, Terje Riis-Johansen og fylkesvaraordfører Lise Wiik, delte ut prisene under årets konferanse.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Toppidrettsstipend til fem unge

Toppidretsstipend: Frida Thorsås, friidrett. Er 19 år og representerer Urædd. Hun er født og oppvokst i Skien og konkurrer både i sprint, mellomdistanse og mangekamp. I 2012 representerte Frida Norge i tre ulike mesterskap og fikk en tolvte plass i U20 VM i mangekamp. I juni 2013 ble hun nordisk mester i mangekamp for tredje året på rad. Hennes store mål er OL i Rio 2016.

Espen Tveit, skøyter. Er 22 år og i sesongen 2012/2013 vant han alle Norgescuprenn han stilte opp i. Han debuterte i verdenscupen på skøyter i sesongen 2011/2012 og i sesongen 2012/2013 deltok han i tre verdenscupløp.
Espen er født og oppvokst i Skien og representerer Herkules skøyter.

Iselin Maria Moen Solheim, bryting. Er 18 år og har seks norgesmesterskap og fikk i 2013 gode plasseringer i Nordisk mesterskap, EM og VM. Hun har vært på ungdomslandslaget til Norges Bryteforbund siden 2009 og debuterte i 2013 på seniorlandslaget. I EM for junior fikk Iselin beste norske plassering med en 5.plass. Hun er født og oppvokst på Notodden og representerer Snøgg bryting. Hennes langsiktige mål er å kvalifisere seg til OL i Rio de Janeiro i 2016.

Kåre Virud

Kåre Virud fikk årets fylkeskulturpris.

Foto: Privat

Aslak Nenseter, skiskyting. Er 19 år og går for juniorlandslaget i skiskyting. Han representerte Norge under junior-VM i skiskyting 2013 i Obertilliach, Østerrike og oppnådde gode resultater. Blant annet var han med å ta gull på stafetten. Han har også gode resultater fra Norgescup og Norgesmesterskap. Aslak er født og oppvokst på Ulefoss og går for Bø skiskyttarlag.

Salavat Khatuev, boksing. Er 19 år og ble kåret til årets bokser i 2012. Han har blitt norgesmester både som ungdom, junior og senior. I tillegg har han vunnet både forbundspokalen og kongepokalen. Han har vært på landslaget i boksing siden 2011 og har deltatt både i EM og VM. Han sikter mot OL i Rio 2016.

Stipendvinner for håndverk og husflid: Odin Brubakken. Odin Brubakken har fagbrev som smed i tillegg til å være faglærer i kunst- og håndverk. Han har også en bachelorgrad i folkekunst. Arbeidene hans er nyskapende og representerer noe sjeldent og nytt innen kunst og håndverksprodukt. Hans kompetanse innen håndverk og materiale kommer til uttrykk i hans nye produkter.

Årets reiselivsprodukt: Canvas Hotell. To kilometer fra nærmeste bilvei i Nissedal ligger Canvas hotell på en liten øy i et ellers blikkstille myrvann. Midt på øya står et Kirgisistan-inspirert kjøkkentelt laget av canvas, som er en impregnert bomullsduk. Alle teltene for overnatting er foret med ull, har tregulv, vedovn og store myke senger. Sengene står her for å gjøre overnattingen så komfortable som mulig for å overbevise den mest ihuga teltskeptiker.