NRK Meny
Normal

Dette er Notodden

Notodden Fotballklubb var lenge med i opprykkskampen i fjorårets 1. divisjon. Laget endte tilslutt på en 6. plass, som er klubbens beste plassering noensinne. I år sikter klubben enda høyere.

Notodden fotball
Foto: Christina Førli Aas / NRK

Notodden satser på en ny sportslig opptur i år, men opplever samtidig en økonomisk nedtur. Klubben sliter med økonomien og har før årets sesong solgt U21-landslagspiller Håkon Skogseid til Viking.

Laget ble også betydelig svekket da toppskårer Fabian Taylor brakk beinet. Likevel satser laget på en plass blant de fem beste i årets 1. divisjon.

Følg 1. divisjon i nett-tv

Erstatter Taylor

Nye spillere i årets stall er blant andre Jan Tore Amundsen fra Odd Grenland og Kavin Bryan fra Harbour View på Jamaica.
Jan Tore Amundsen fikk ikke fornyet kontrakt i Odd Grenland og har skrevet kontrakt med Notodden denne sesongen.

Kavin Bryan er hentet inn på lån som en erstatter for Fabian Taylor. Han kom til Notodden dagen før overgangsvinduet stengte og er ifølge trener Jan Halvor Halvorsen en svært spennende spiller som ligner på Taylor i både utseende og spillestil. Bryan og Taylor kjenner hverandre godt og var et samspilt spisspar i Harbour View før de kom til Notodden. Både Taylor og Bryan har flere landskamper for Jamaica.

Oppsigelser

Før sesongen har Notodden sagt opp mer enn fem årsverk i administrasjonen. Sportlig leder, Kjetil Kvaale, er blant dem som mister jobben. Han tror ikke at nedskjæringene vil svekke laget.

- Vi har forsøkt å skjerme laget så mye som mulig. Mine arbeidsoppgaver blir nå fordelt mellom daglig leder og trener, og jeg er overbevist om at det vil gå bra, sier han til NRK.

Les mer: Notodden Fotballklubbs hjemmeside

Se tabellen slik trenerne tror den kommer til å bli: - HamKam og Sogndal rykker opp