NRK Meny
Normal

Dette er Notodden

Notodden Fotballklubb var lenge med i opprykkskampen i fjorårets 1. divisjon. Laget endte tilslutt på en 6. plass, som er klubbens beste plassering noensinne. I år sikter klubben enda høyere.

Notodden fotball
Foto: Christina Førli Aas / NRK

Notodden satser på en ny sportslig opptur i år, men opplever samtidig en økonomisk nedtur. Klubben sliter med økonomien og har før årets sesong solgt U21-landslagspiller Håkon Skogseid til Viking.

Laget ble også betydelig svekket da toppskårer Fabian Taylor brakk beinet. Likevel satser laget på en plass blant de fem beste i årets 1. divisjon.

Følg 1. divisjon i nett-tv

Erstatter Taylor

Nye spillere i årets stall er blant andre Jan Tore Amundsen fra Odd Grenland og Kavin Bryan fra Harbour View på Jamaica.
Jan Tore Amundsen fikk ikke fornyet kontrakt i Odd Grenland og har skrevet kontrakt med Notodden denne sesongen.

Kavin Bryan er hentet inn på lån som en erstatter for Fabian Taylor. Han kom til Notodden dagen før overgangsvinduet stengte og er ifølge trener Jan Halvor Halvorsen en svært spennende spiller som ligner på Taylor i både utseende og spillestil. Bryan og Taylor kjenner hverandre godt og var et samspilt spisspar i Harbour View før de kom til Notodden. Både Taylor og Bryan har flere landskamper for Jamaica.

Oppsigelser

Før sesongen har Notodden sagt opp mer enn fem årsverk i administrasjonen. Sportlig leder, Kjetil Kvaale, er blant dem som mister jobben. Han tror ikke at nedskjæringene vil svekke laget.

- Vi har forsøkt å skjerme laget så mye som mulig. Mine arbeidsoppgaver blir nå fordelt mellom daglig leder og trener, og jeg er overbevist om at det vil gå bra, sier han til NRK.

Les mer: Notodden Fotballklubbs hjemmeside

Se tabellen slik trenerne tror den kommer til å bli: - HamKam og Sogndal rykker opp

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet på Gulset er funnet i god behold. Jenta blir nå gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, men den blir nå avblåst ifølge Terje Pedersen i politiet. Sjuåringen ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.