NRK Meny
Normal

Dette er ikke golf

Sondre Drågen gjør seg klar til NM i Long Drive til helga. Målet er ikke å treffe hullet – men å slå golfballen lengst mulig.

Se videoreportasje om Long Drive.

NRK møter golferen Sondre Drågen på trening ved Grenland og omegn golfklubb. Dypt konsentrert gjør han seg klar til å slå. Med en forrykende fart smeller han golfballen ut av sikte.

Han håper på en topp fem plassering i NM til helgen.

– Men jeg satser på å være best, selvfølgelig, ler golferen.

Slå så langt som mulig

Prinsippet er enkelt: Slå golfballen så langt det lar seg gjøre. Verdensrekorden, i følge Wikipedia, er 471 meter. For å kvalifisere til NM i Long Drive må spilleren slå minst 250 meter.

– Jeg begynte å spille golf fordi jeg er født og oppvokst rett ved golfbanen. Long drive begynte jeg med i år. Så får vi se om det er noe å satse på med tida. Det er treneren min som sa jeg burde prøve og en skal vel høre på treneren sin, smiler Drågen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sondre Drågen

Sondre trener for å gjøre seg klar til NM i Long Drive.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Konkurrerte i Slovenia

Golferen var nylig i Slovenia på Long Drivers European Tour Championship. Han oppnådde 304 meter som beste resultat. Førsteplassen gikk til Joe Miller som sendte golfballen hele 384 meter.

– Jeg dro vel litt på i forhold til det jeg skulle gjort til å være første gang, men jeg dro til Slovenia på europatour og prøvde meg. Jeg kvalifiserte meg til topp åtte, så jeg var fornøyd, sier Drågen.

Tror han går til topps

Trener Mikael Löfström ved Grenland og Omegn Golfklubb har troen på en god plassering for Sondre i NM.

– Jeg skal ikke sette noe press på han, men jeg håper og tror han kommer til å klatre helt til topps.

For å bli en dyktig long drive-spiller forteller Löfström at muskler, samt god balanse er en av flere viktige egenskaper.

– Du må slå rett og langt, ha god balanse, god vidde i svingen, sier treneren, og legger til at og det ikke skader å ha en god og stabil overkropp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Long Drive

Det gjelder å treffe godt hvis golfballen skal fyke flere hundre meter av gårde. Verdensrekorden er hele 471 meter.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Håper å komme seg til USA

Sondre Drågen håper å komme seg til USA, og få vist hva han duger til. Men han har en ydmyk tilnærming til det som skal skje fremover.

– Målet er å vise seg frem i USA, og så får jeg se om jeg har noe å stille opp med, sier han småbeskjedent.

Og treneren gleder til å se Sondre i aksjon førstkommende søndag.

– Det blir spennende, det er første gang på mange år at Sondre skal til NM. Det blir gøy å se hva han kan prestere der.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.