NRK Meny
Normal

Knut Morten Johansen: – Jeg er stolt og rørt

Leder i Skien Fremskrittsparti og varamedlem til bystyret i Skien, Knut Morten Johansen (50) blir fylkesordførerkandidat. Leder i Frp i Telemark, Gry Anette Rekanes Amundsen tapte kvoteringskampen om å få vervet på nominasjonsmøtet.

Knut Morten Johansen

– Jeg som leder har en filosofi om at vi må spille hverandre gode, sier Frp sin fylkesordførerkandidat, Knut Morten Johansen.

Foto: Privat

Under nominasjonsmøtet ble Frp-veteran Thorleif Fluer Vikre stemt ut av førsteplassen som fylkesordførerkandidat, og tapte med 21 mot 27 stemmer for Knut Morten Johansen.

Fylkesleder i Frp, Gry Anette Rekanes Amundsen gikk glipp av sjansen til å bli fylkesordførerkandidat, på grunn av formelle feil i hennes eget lokallag i Nome. Under møtet ble det lagt frem et nytt forslag, som gikk ut på at Gry Anette Rekanes Amundsen skulle være fylkesordførerkandidat. Det ble nedstemt med klar margin.

Først og fremst er jeg stolt, rørt og litt ydmyk for at jeg får denne muligheten, sier Knut Morten Johansen til NRK.

Thorleif Fluer Vikres nederlag betyr at han gir seg i fylkespolitikken.

– Det er surt å tape, men sånn er det når enkelte snakker sammen, og inngår allianser. Dette betyr at jeg er ferdig i fylkespolitikken.

Les også: Kamp om førsteplassen

– Veldig leit

Gry-Anette Rekanes Amundsen

Leder i Telemark Frp, Gry Anette Rekanes Amundsen tapte kampen om å bli partiets fylkesordførerkandidat.

Foto: Roald Marker

Knut Morten Johansen sier han synes det er leit at Vikre ikke lenger vil være en del av fylkespolitikken i Telemark.

– Er det en mann jeg har stor respekt for, og som er en av de flinkeste politikerne Telemark noen gang har hatt i mitt parti, så er det han. Han er en politiker jeg ser veldig opp til. Jeg håper, når skuffelsen har lagt seg, at jeg kan benytte meg av hans erfaringer som gruppeleder i snart 20 år.

– Vikre sier at det som har skjedd er et resultat av at noen har snakket sammen, og inngått allianser. Hva sier du til det?

Jeg ønsker å fremstå som en ærlig politiker, og har ikke vært en del av et spill. Jeg kjenner overhodet ikke til påstandene. Jeg oppfatter det sånn at Vikre tror meg på det, sier han.

Leder i Telemark Frp, Gry Anette Rekanes Amundsen er trolig med i gruppen som skal sitte i Fylkestinget. Hun kom på 2. plass på lista som fylkesordførerkandidat.