NRK Meny
Normal

Det store kinoåret

2006 ble det store kinoåret. I Telemark har vi vært mer på kino enn på lenge. Og filmen som har trukket flest besøkende er "Istid 2".

Istid 2
Foto: 20th Century Fox

"Istid 2" har virkelig dratt opp besøkstallet på kinoene i fylket i år. Og vi har vært mer på kino enn vi har vært på lenge. Alle kinoene i Telemark har opplevd en økning i antall besøkende.

Flest besøkende i Porsgrunn

Da "Istid" 2 stod på plakaten i april, kunne Filmsenteret Charlie i Porsgrunn flagge med den mest besøkte måneden noensinne.

- Den filmen hadde 10 400 besøk, og topper lista helt suverent, forteller driftsleder Tom Andersen

Etter "Istid 2" er det "Pirates of the Carribean" og "James Bond, Casino Royale" som har fått oss til kinosalene. I Porsgrunn har det i år vært 144 000 besøkende, en økning på 7000 fra i fjor. Kino 1 i Skien ligger hakk i hel med 143 000 kinogjester, en oppgang på 8 prosent fra fjoråret.

Notodden Kino har hatt en økning på hele 10 prosent. Og i Bø har 4000 flere besøkt kinoen i forhold til fjoråret. Og dette har vært de norske filmenes år.

Vil se norsk film

Ikke siden 1975, med "Flåklypa Gran Prix", har så mange sett norske filmer på kino. I Telemark er det "Lange flate ballær", "Olsenbanden Jr." og "Fritt Vilt" som topper listene.

- Det er alltid hyggelig når norsk film krabber oppover Topp-10 lista. Nå har vi fire norske filmer blant de femten beste, forteller driftslederen i Porsgrunn.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.