NRK Meny
Normal

Det store kinoåret

2006 ble det store kinoåret. I Telemark har vi vært mer på kino enn på lenge. Og filmen som har trukket flest besøkende er "Istid 2".

Istid 2
Foto: 20th Century Fox

"Istid 2" har virkelig dratt opp besøkstallet på kinoene i fylket i år. Og vi har vært mer på kino enn vi har vært på lenge. Alle kinoene i Telemark har opplevd en økning i antall besøkende.

Flest besøkende i Porsgrunn

Da "Istid" 2 stod på plakaten i april, kunne Filmsenteret Charlie i Porsgrunn flagge med den mest besøkte måneden noensinne.

- Den filmen hadde 10 400 besøk, og topper lista helt suverent, forteller driftsleder Tom Andersen

Etter "Istid 2" er det "Pirates of the Carribean" og "James Bond, Casino Royale" som har fått oss til kinosalene. I Porsgrunn har det i år vært 144 000 besøkende, en økning på 7000 fra i fjor. Kino 1 i Skien ligger hakk i hel med 143 000 kinogjester, en oppgang på 8 prosent fra fjoråret.

Notodden Kino har hatt en økning på hele 10 prosent. Og i Bø har 4000 flere besøkt kinoen i forhold til fjoråret. Og dette har vært de norske filmenes år.

Vil se norsk film

Ikke siden 1975, med "Flåklypa Gran Prix", har så mange sett norske filmer på kino. I Telemark er det "Lange flate ballær", "Olsenbanden Jr." og "Fritt Vilt" som topper listene.

- Det er alltid hyggelig når norsk film krabber oppover Topp-10 lista. Nå har vi fire norske filmer blant de femten beste, forteller driftslederen i Porsgrunn.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.

 • Anmelder skogeiere

  Organisasjonen Dyrenes Røst anmelder Cappelen og Løvenskiold-Fossum for brudd på dyrevelferdsloven. Skogeierne har satt ut tamme ender for at turister kan jakte. Jenny Rolness i Dyrenes Røst viser til at dyreeier ikke kan sette ut andunger, gjøre dem avhengige av foring, for så å ta fra dem maten.

 • Begge klubber kan straffes

  Både Fredrikstad FK og Notodden FK kan få straff av fotballforbundet. Direktør Nils Fisketjønn, sier de har skrevet til begge klubbene og bedt om en forklaring. Notodden mener det er urettferdig om de skal straffes for at fredrikstadsupportere skapte kaos.