NRK Meny
Normal

Folk i Bø er fortsatt delt

BØ/SAUHERAD (NRK): Folk i Bø er delt på midten i spørsmålet om kommunesammenslåing. I nabokommunen Sauherad er det et klart flertall.

Sauherad og Bø forhandler

KAN BLI EN KOMMUNE: Sauherad og Bø kan bli slått sammen til en kommune, men folk i Bø er delt i spørsmålet. Bildet viser forhandlingsutvalga i de to kommunene som blei enige om en intensjonsavtale i mai.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Det viser resultatet av spørreundersøkelsen folk i de to kommunene har svart på.

45 prosent i Bø har svart ja til sammenslåing, mens 44,3 har svart nei. I Sauherad har hele 65,9 prosent svart ja til sammenslåing.

– Tydelig signal

Ordfører i Sauherad, Mette Haugholt er glad for å nok en gang ha fått et tydelig signal fra sine innbyggere om at de ønsker en sammenslåing.

Ordfører Mette Haugholt i Sauherad

Ordfører i Sauherad, Mette Haugholt er glad for at folket gir kommunestyret et tydelig signal.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Resultatet bekrefter den forrige opinionsundersøkelsen. Det er godt å ha med seg et tydelig signal inn til kommunestyret, sier Haugholt.

Håper på sammenslåing

Haugholt er klar på at hun ønsker en kommunesammenslåing. Hun peker på at utfordringene i tiden fremover blir vanskeligere å håndtere om man står alene.

– Vi blir mindre sårbare, og økonomien blir dårligere hvis vi ikke slår oss sammens, sier Haugholt.

Resultat spørreundersøkelse Bø og Sauherad

Dette er resultatet av spørreundersøkelsen.

Hun vil ikke mene noe om hva kommunestyret i Bø bør gjøre, men hun har et håp.

– Jeg håper absolutt på en sammenslåing, sier Haugholt.

Krevende for kommunestyret i Bø

Kommunestyret i Bø skal bestemme seg for hva de ønsker den 16. juni. Det blir en krevende jobb, når signalene fra folket er så utydelige, mener leder av Arbeiderpartiet i Bø, Arvid Hagen.

– Dette er en kinkig situasjon. Jeg skulle gjerne hatt et klarere råd.

Han regner med debatt i kommunestyret når saken skal avgjøres.

– Det er flere parti som er delt i saken. Det blir neppe et enstemmig vedtak denne gangen, sier Hagen.

Bø gjennomførte folkeavstemning i april, da spørsmålet var om Bø burde slå seg sammen med Nome og Sauherad. Dengang ble det et knapt flertall mot sammenslåing, et signal kommunestyret fulgte.

 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.

 • Skadd i alpinbakken på Gautefall

  Ein dansk turist er fløyet til Ullevål sjukehus med luftambulanse etter å ha falt i alpinanlegget på Gautefall. – Eg kan ikkje seie noko om skadeomfanget til mannen, seier vaktleiar Jørn Kristensen i Drangedal Røde Kors til Varden.