NRK Meny
Normal

Folk i Bø er fortsatt delt

BØ/SAUHERAD (NRK): Folk i Bø er delt på midten i spørsmålet om kommunesammenslåing. I nabokommunen Sauherad er det et klart flertall.

Sauherad og Bø forhandler

KAN BLI EN KOMMUNE: Sauherad og Bø kan bli slått sammen til en kommune, men folk i Bø er delt i spørsmålet. Bildet viser forhandlingsutvalga i de to kommunene som blei enige om en intensjonsavtale i mai.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Det viser resultatet av spørreundersøkelsen folk i de to kommunene har svart på.

45 prosent i Bø har svart ja til sammenslåing, mens 44,3 har svart nei. I Sauherad har hele 65,9 prosent svart ja til sammenslåing.

– Tydelig signal

Ordfører i Sauherad, Mette Haugholt er glad for å nok en gang ha fått et tydelig signal fra sine innbyggere om at de ønsker en sammenslåing.

Ordfører Mette Haugholt i Sauherad

Ordfører i Sauherad, Mette Haugholt er glad for at folket gir kommunestyret et tydelig signal.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Resultatet bekrefter den forrige opinionsundersøkelsen. Det er godt å ha med seg et tydelig signal inn til kommunestyret, sier Haugholt.

Håper på sammenslåing

Haugholt er klar på at hun ønsker en kommunesammenslåing. Hun peker på at utfordringene i tiden fremover blir vanskeligere å håndtere om man står alene.

– Vi blir mindre sårbare, og økonomien blir dårligere hvis vi ikke slår oss sammens, sier Haugholt.

Resultat spørreundersøkelse Bø og Sauherad

Dette er resultatet av spørreundersøkelsen.

Hun vil ikke mene noe om hva kommunestyret i Bø bør gjøre, men hun har et håp.

– Jeg håper absolutt på en sammenslåing, sier Haugholt.

Krevende for kommunestyret i Bø

Kommunestyret i Bø skal bestemme seg for hva de ønsker den 16. juni. Det blir en krevende jobb, når signalene fra folket er så utydelige, mener leder av Arbeiderpartiet i Bø, Arvid Hagen.

– Dette er en kinkig situasjon. Jeg skulle gjerne hatt et klarere råd.

Han regner med debatt i kommunestyret når saken skal avgjøres.

– Det er flere parti som er delt i saken. Det blir neppe et enstemmig vedtak denne gangen, sier Hagen.

Bø gjennomførte folkeavstemning i april, da spørsmålet var om Bø burde slå seg sammen med Nome og Sauherad. Dengang ble det et knapt flertall mot sammenslåing, et signal kommunestyret fulgte.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.