NRK Meny
Normal

Slik deler du Instagrambildene dine med NRK Telemark

For å få Instagram-bildene dine på kartet til NRK Telemark, må du gi beskjed om hvor i fylket du er.

Slik gjør du

Slå på Legg til på bildekart når du skal legge ut bilede på Instagram. Hvis ikke det går, må du først gå inn på: Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester

Foto: NRK

Vi ønsker å vise flotte bilder fra Telemark. Bildene kan du se på kartet og i fotoalbum.
Ta bilde med telefonen din ved hjelp av bildetjenesten Instagram. Bruker du emneordet #nrktelemark og følger oppskriften under, vil bildene dine dukke opp på nettsiden til NRK Telemark.
Du må ha en smarttelefon og bruke appen Instagram.


Hjelp oss med å fylle kartet med flotte bilder fra Telemark!


Slik legger du bilder på kartet. Har du allerede appen Instagram på telefonen din, vil det vanligvis fungere om du slår på «Legg til på bildekart» når du skal dele bildet ditt.
Skriv gjerne en liten tekst til bildet og husk å ta med #nrktelemark.
Kommer ikke bilde opp i kartet, kan det være lurt å sjekke om du har aktivert «stedstjenester» på telefonen din.
Har du iPhone eller iPad, gjør du det slik:
Gå inn på Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester
Sjekk at dette er slått på for appen Instagram, se bildet under. Bildene som blir sendt inn, plasseres på kartet, nøyaktigder du tok bildet. Bilde utan geolokasjon kommer ikke på kartet, men de kommer i biletstraumen.


Slik gjør du det med Android


Slik aktiviserer du GPS for Instagram på android.

– Aktiverer enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilde», alt etter hvilken for modell du har.
Gå inn på «Innstillinger», og sørg for at «Plassering» eller «Posisjonstilgang» er aktivert.
På mange telefonmodeller må du også aktivere stedsinformasjon i selve kamera-appen. Da starter du ganske enkelt kamera-appen som følger med mobilen, og går inn på «Innstillinger» før du tar bildet (vanligvis er dette et tannhjul-symbol). Der aktiverer du enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilde», alt etter hvilken modell du har.


Er du ufrivillig tagget?


Er du ufrivillig tagget i et bilde på kartet vårt, kan du sende en mail til moderator og rapportere det. Da gjør du følgende: Trykk deg inn på bildet i kartet. Trykk så på «rapporter bilete» under høyre hjørne. En ferdig adressert epost dukker opp, og du kan rapportere om nøyaktig det bildet du vil ha fjernet.

 • Ett skritt nærmere datasenter

  Rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien har godkjent arbeidet med reguleringsplan for et nytt datasenter nord for Skien. Nå sendes det videre til Teknisk Hovedutvalg, som vil behandle det i sitt første møte 30. januar.

 • To personar til helsesjekk

  To personar er sendt til helsesjekk etter ein kollisjon i Gransherad i ettermiddag. Det var ein buss og ein personbil som kolliderte på fylkesveg 37. Ifylgje politiet skjedde kollisjonen då personbilen braut vikeplikta.

 • OBS-varsel om nytt snøkaos lørdag

  Meteorologen kommer med OBS-varsel og melder om mer snø i Telemark i morgen, lørdag. Det kan by på utfordringer for trafikantene. Skagerak Energi har ekstra mannskaper i beredskap dersom snøen skulle føre til problemer for strømnettet.

  Laster Twitter-innhold
 • Par ble kastet av toget

  Politiet melder at en mann og kvinne som laget bråk på toget til Kristiansand, ble kastet av ved Bø jernbanestasjon. Politiet ble tilkalt for å bistå med å kaste paret av toget.