NRK Meny
Normal

De har løst 850 000 matteoppgaver i mai

SKIEN (NRK): Skolelevene i Skien er blant de beste matteløserne i landet. Siden 1. mai har Andreas, Lotte-Marie og Karen løst hundrevis av matteoppgaver i det store MatteMaratonet.

3000 elever i Skien er med på MatteMaraton.

MATTE-GURUER: Elevene i Skien ligger på landstoppen i årets MatteMaraton.

I år er det MatteMaraton på fire språk: Norsk, svensk, dansk og engelsk. Skandinaviske elever konkurrerer mot hverandre og mot engelskspråklige elever fra hele verden.

Andreas Rossvang

7. klassingen Andreas Rossvang er stolt over å ha løst over 1000 matteoppgaver i mai måned.

Foto: Anita Moland / NRK

3000 elever ved skolene i Skien ligger på mattetoppen her i Norge, og har løst nærmere 850 000 matteoppgaver, det vil si rundt 283 oppgaver hver i snitt.

– Akkurat nå løser jeg brøk på Kikora, sier Andreas Rossvang.

Han går i 7. klasse på Venstøp skole i Skien, og han løser matteoppgaver før skoledagen har begynt.

– Jeg har løst rundt 1000 oppgaver siden 1. mai, smiler han stolt.

Morsom måte for å repetere pensum

Tommy Nordby i Kikora er mannen bak landsprosjektet MatteMaraton. Han sier dette er et nyttig verktøy for elevene til å huske pensum.

Lotte-Marie Garmo Johnsli

– Jeg har et stort konkurranseintisnkt, og vil gjøre så mange oppgaver som mulig, sier Lotte-Marie Garmo Johnsli.

Foto: Anita Moland / NRK

– Dette er en tid på året hvor motivasjonen til elevene kanskje ikke er helt på topp. I konkurranse med mye annet prøver vi å gjøre matematikken så morsom som mulig. Vi føler også at vi har lyktes med det, for elevene regner oppgaver til alle døgnets tider.

Lotte-Marie Garmo Johnsli sitter dypt konsentrert. Hun synes det er spennende å være med på en slik konkurranse.

– Jeg har et veldig konkurranseinstinkt, så jeg gjør så mange oppgaver jeg kan. Jeg sitter i alle fall en time hver eneste dag.

  • Ein person skadd i trafikkulykke

    Ein person er skadd i trafikkulykka på Sunbyvegen i Bamble. Skadeomfanget er ikkje kjent. Politiet har førebels meldt om at tre personbilar som må ha bilberging.

  • Trafikkulykke på Sundbyvegen

    Fylkesveg 352 ved Grasmyrbakken mellom Stathelle og Langesund er stengt etter ei trafikkulykke mellom fleire køyretøy på Sundbyvegen. Fleire personar er involvert. Det er omkøyring via fylkesveg 200, Langesundvegen.

  • Viktig å bli i eliteserien

    Styreleiar Helene Røsholt seier det er viktig at Gjerpen blir i eliteserien. Styret har stor respekt for det trenar Ketil Arntzen har fått til med små ressursar i Gjerpen. Avgjerda om å suspendere Arntzen er teken med bakgrunn i misnøye i spelargruppa.