NRK Meny
Normal

Dårlig vær hindra lensing

Lenseutlegginga ulykkesnatta ble hindra av vind og dårlig vær. Det viser de første evalueringene etter Full City-forliset. Se video her.

Full City
Foto: MMS-foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Kraftige bølger og dårlig vær hindra lenseutlegginga av hensyn til liv og helse for mannskapet.

Dette er ett av hovedelementene i evalueringa mandag, da Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensing (IUA Telemark) holdt sitt første interne evalueringsmøte etter forliset av lasteskipet Full City utenfor Langesund 31. juli.

Fremdeles pågår opprydningsarbeidet langs strendene. Det populære friområdet Krogshavn har ennå merker etter oljesølet. Bare et steinkast unna møttes i dag ordførere, rådmenn, brannvesen og andre for å oppsummere hva som gikk rett og hva som gikk galt.

Video nsps_upload_2009_9_28_16_43_30_2675.jpg

Se video: oppryddinga fortsetter

Kunne vært bedre


Det var særlig i startfasen mange mente det gikk tregt, blant annet med å få oljelensene på plass for å hindre at strendene ble griset til med olje.
Havnedirektør Finn Flogstad vil ikke kommentere dette så lenge evalueringa pågår, men han innrømmer at enkelte ting kunne vært gjort bedre.

- Vi hadde litt problemer de første timene ved at kontorfunksjonalitetene skulle fungere, men da prater vi om kun kort tid, sier Flogstad.

Vil se på nye metoder

Mange mener det var feil å avvise bruken av biologiske oljerensemidler, men nå vil varaordfører Andreas Kjær i Bamble vurdere disse metodene på nytt.

At ulykken skjedde på sommeren og ikke vinteren må betegnes som flaks.

- Opprenskingsarbeidet ville vært en mye større utfordring på ei tid med kuldegrader og mye ising, sier Kjær.

 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.