Damer i blues

Rita og Margit er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket.

Damer i blues

Rita Engedalen
Er kronet av norsk presse til Norges Bluesdronning og har høstet mange gode anmeldelser og femmere i fleng for sitt siste album, ”The Tree Still Standing”. Dette er hennes tredje album og utgivelsen har markert seg sterkt i inn og utland. Rita fikk også en rosende omtale for sitt album på nettstedet BluesWax ( USA ), noe som er en stor anerkjennelse innenfor norsk blues miljø. Utgivelsen ”The Tree Still Standing” ble nominert til Spellemannsprisen i klassen for Blues 2008.

Med stolthet nevnes det også at hennes plate ”Heaven ain`t ready for me yet”, vant SPELLEMANNSPRISEN i klassen for Blues i 2006.
For mer informasjon om Rita Engedalen og flere plateanmeldelser -
www.myspace.com/ritaengedalen

Margit Bakken

Har i en årrekke besøkt en små og store bluesklubber / festivaler på kryss og tvers i Norges land. Hun har opptrådt i flere år med eget band, vært engasjert i mange musikalske prosjekter, men har nok de siste årene vært mest å se på scenen sammen med sin blues søster Rita Engedalen. Endelig har Margit nå gitt ut sin debut plate, og utgivelsen ”On the other side” har høstet flotte anmeldelser og omtaler! Plata har en stor spennvidde, noe anmelderen i Romerikes Blad ga en god beskrivelse på :
” Vokalisten flytter seg uanstrengt mellom blues, amerikana og country, lydbildet er godt, og stemmen hennes er røff, følsom og fyldig. Særlig svinger det av den rå "Treat her like a lady". "Don't leave me alone" og "Dark room" er følsomme perler. For mer informasjon om Margit Bakken og flere plate anmeldelser – se www.myspace.com/margitbakken