NRK Meny
Normal

Dahl Eide trekker seg fra stortingskampen

Senterpartitopp i Telemark, Beate Marie Dahl Eide vil ikke lenger stå på førsteplassen. Det bekrefter hun overfor NRK.

Beate Marie Dahl Eide

TREKKER SEG: Beate Marie Dahl Eide fra Senterpartiet stiller ikke til gjenvalg på Stortinget.

Foto: Senterpartiet

Etter en totalvurdering trekker hun seg fra kampen om førsteplassen på Senterpartiets stortingsliste.

– Jeg velger å støtte kandidaturet til Olav Urbø fra Tokke, fordi han er den mest erfarne, og dyktigste til vervet, sier Dahl Eide til NRK.

Hun sier det har vært en engasjerende prosess.

– Det er en uvant situasjon for Telemark Senterparti at det er mange som ønsker topp-plasseringen. Slik situasjonen er nå har jeg valgt å trekke meg fra den kampen.

Vil fortsatt jobbe for Telemark

Dahl Eide sier hun fortsatt vil jobbe for Telemark i politikken.

– Det er der jeg ønsker å legge fokuset mitt i tiden som kommer. Det er med tungt hjerte jeg har tatt beslutningen. Jeg har vært topp motivert for å stille på stortingslisten, så det er en tung beslutning å ta. Samtidig er den helt riktig. Det er viktig at partiet nå samler seg rundt en kandidat.

– Hvordan ser du for deg din politiske karriere etter dette?

– Jeg har fortsatt sentrale verv i Senterpartiet, både som leder for Senterkvinnene og medlem av partiets sentralstyre. Jeg skal fortsette i de ulike funksjonene jeg har sentralt i partiet, og fortsatt være en aktiv fylkespolitiker i Telemark, og lokalpolitiker i Seljord.

Ser du for deg en stortingsplass på et senere i tidspunkt?

Jeg har lært en ting i politikken, og det er at jeg aldri skal si aldri. Jeg får se hva tiden vil vise. Jeg har alltid tatt de utfordringene jeg har fått i partiet. Skulle det skje på et senere tidspunkt kan det godt hende jeg svarer ja, sier Dahl Eide.