NRK Meny
Normal

Dahl Eide trekker seg fra stortingskampen

Senterpartitopp i Telemark, Beate Marie Dahl Eide vil ikke lenger stå på førsteplassen. Det bekrefter hun overfor NRK.

Beate Marie Dahl Eide

TREKKER SEG: Beate Marie Dahl Eide fra Senterpartiet stiller ikke til gjenvalg på Stortinget.

Foto: Senterpartiet

Etter en totalvurdering trekker hun seg fra kampen om førsteplassen på Senterpartiets stortingsliste.

– Jeg velger å støtte kandidaturet til Olav Urbø fra Tokke, fordi han er den mest erfarne, og dyktigste til vervet, sier Dahl Eide til NRK.

Hun sier det har vært en engasjerende prosess.

– Det er en uvant situasjon for Telemark Senterparti at det er mange som ønsker topp-plasseringen. Slik situasjonen er nå har jeg valgt å trekke meg fra den kampen.

Vil fortsatt jobbe for Telemark

Dahl Eide sier hun fortsatt vil jobbe for Telemark i politikken.

– Det er der jeg ønsker å legge fokuset mitt i tiden som kommer. Det er med tungt hjerte jeg har tatt beslutningen. Jeg har vært topp motivert for å stille på stortingslisten, så det er en tung beslutning å ta. Samtidig er den helt riktig. Det er viktig at partiet nå samler seg rundt en kandidat.

– Hvordan ser du for deg din politiske karriere etter dette?

– Jeg har fortsatt sentrale verv i Senterpartiet, både som leder for Senterkvinnene og medlem av partiets sentralstyre. Jeg skal fortsette i de ulike funksjonene jeg har sentralt i partiet, og fortsatt være en aktiv fylkespolitiker i Telemark, og lokalpolitiker i Seljord.

Ser du for deg en stortingsplass på et senere i tidspunkt?

Jeg har lært en ting i politikken, og det er at jeg aldri skal si aldri. Jeg får se hva tiden vil vise. Jeg har alltid tatt de utfordringene jeg har fått i partiet. Skulle det skje på et senere tidspunkt kan det godt hende jeg svarer ja, sier Dahl Eide.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK