NRK Meny
Normal

Cupfinalefest i New York

– Veien til Ullevaal går via Manhattan, sier Terje Brattelid. Nå lager han cupfinalefest i USA.

Terje Brattelid

Terje Brattelid og Jack Keane fra The Footbal Factory of Legends viser den norske cupfinalen i fotball.

Foto: Terje Brattelid / New York Opplevelser

Brattelid flyttet fra Bergen til New York for ti år siden, og selv om laget i fotballhjertet hans heter Brann, arrangerer han cupfest for alle fotballinteresserte nordmenn i verdensmetropolen.

– Her kan du komme å møte fotballinteresserte nordmenn og se en god kamp. Cupfinalen er den største kampen norsk fotball har, og det er gøy å følge med selv om man bor i et annet land, sier Brattelid.

Byen beste fotballpub

Cupfinalen mellom Odd og Molde vises på puben The Football Factory at Legends, som ligger like over gaten for Empire State Building. Her kommer folk for å se europeisk fotball året rundt, og Brattelid sier det er det beste stedet for å se fotball i hele New York.

The Footbal Factory at Legends

Slik ser det ut på puben når det vises europeisk toppfotball.

Foto: Terje Brattelid / New York Opplevelser

– De store lagene i Europa som Manchester United, Arsenal, Real Madrid og Barcelona har fanklubber her i byen som ser kampene på denne puben.

Selv om interessen for norsk fotball ikke har tatt av i New York, forventer Brattelid at noen titalls mennesker dukker opp.

– Jeg startet en supporterklubb for Brann i sin tid, og gjennom den har jeg vært i kontakt med nordmenn her i byen som heier på både Molde og Odd, så det kommer til å samle seg en god gjeng.

Tidlig avspark

Om du vil se cupfinalen i New York må du virkelig komme deg opp om morgenen. Kampstart er nemlig 0700 lokal tid.

The Footbal Factory at Legends

Rett vis-à-vis Empire State Building ligger fotballpuben som arrangør Terje Brattelid omtaler som byens beste.

Foto: Terje Brattelid / New York Opplevelser

– Det blir ikke noe problem. Dette er noe folk vil få med seg, og vi ser blant annet på 17. mai at engasjementet til nordmenn er veldig stort, og mange vil være med på festen. Og dette er jo fotballens 17. mai, julaften og nyttårsaften på en gang, sier Brattelid.

Han lover god norsk stemning under cupfinalefesten

– Det blir servert god norsk fotballmat, pølse i lompe med ketchup og sennep, smiler Brattelid.

Tippekonkurranse

Det vil også bli avholdt en konkurranse der de som møter opp skal tippe resultatet i cupfinalen. Og vinneren får en ordentlig opplevelse i premie.

– Den som vinner konkurransen blir tatt med på en helikoptertur over Manhattan. Og det er virkelig en flott tur, sier Brattelid.

Så om du er en fotballinteressert nordmann som bor i New York, eller er på ferietur til The Big Apple, trenger du ikke gå glipp av cupfinalen.