NRK Meny
Normal

Nå er countryfesten igang

Dyrskuplassen i Seljord er i ferd med å fylles opp. Det er countryfestival i bygda.

Se video øverst i saken

Tusenvis av musikk og festglade mennesker har inntatt Dyrskuplassen i Seljord. Det er Countryfestival, og alt ligger til rette for en strålende langhelg for festivalpublikummet.

På scenen for første gang

byting

Telemarksbandet Byting, med Thomas Hellekås i spissen skal spille på årets festival. Hellekås har vært på countryfestivalen 12 ganger.

En rutinert countryfestivaldeltaker er frontfigur i telemarksbandet Byting, Thomas Hellekås. Han er fra Bø, og er på festivalen for 12. gang, men i år blir det ekstra spesielt siden han selv skal stå på scenen.

– Det er hjemmebane for meg detta her! Jeg har så mange gode minner fra countryfestivalene i Seljord opp igjennom åra, så det blir veldig moro å få lov til å spille her på fredag, sier Hellekås.

Countryfestivalen i Seljord

Countryfesten er i gang.

Sneik seg inn

Første gang han var publikum på festivalen var han bare 17 år, og egentlig for ung til å komme inn. Men sammen med kreative kompiser fant han en måte.

– Jeg kjørte bilen de siste meterne inn på campingområdet, så da blei alle kompisene mine som satt på bedt om å vise legitimasjon, mens jeg slapp. Det var ikkje helt bra, men fungerte, smiler Hellekås.

– Helt rått

Tor Arne og Anne Midtgarden

Søskenparet Tor-Arne og Anne midtgarden jobber på countryfestivalen hver sommer.

Foto: Marie Roksund / NRK

Over 300 arbeidsungdom må til for å holde hjula i gang under festivalen. To av de er søskenparet Tor Arne og Anne Midtgarden fra Rauland. Tor Arne har jobba på festivalen i sju år, og Anne i fire.

– Det er helt rått å jobbe her. Det er alltid god stemning, gode kolleger, og du kjenner igjen festivalgjengangerne, sier Tor Arne.

– Og folk er så glade! Det gode humøret fra festivaldeltakerne sprer seg over på oss som jobber, så vi koser oss veldig vi også, legger Anne til.

Kongen av campingplassen

Countryfestivalen i Seljord

Campingen til Countryfestivalen begynner å fylles opp.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

En gjenganger som blir satt stor pris på er "Kongen av campingplassen", en festivaldeltaker som kommer år etter år, og som skiller seg litt ut når det gjelder bolig og fasiliteter.

– Han har en kjempetrailer med stor veranda, og inviterer deg inn på kaffe og cola og annet snadder, sier Tor Arne.

De er enige om at de har verdens beste sommerjobb.

– Folk vil jobbe her år etter år på grunn av det gode miljøet, og med et sånt vær som vi har nå er det ingenting å klage på, smiler Anne.