Vekket av yndlingsbandet på direkten

SELJORD (NRK): Det ble en helt spesiell morgen for en gjeng med campinggjester på Seljordfestivalen. Det var ikke den vanlige alarmen som gjorde at de våknet.

Contrazt

Contrazt-bandet bestående av Conny Nordvall (f.v.), Leif Dybendal, Gro Anita Johansen, Roar Sagerud og Hans Olav Trøen, vekket to blide campingturister med sang og musikk på direktesendingen til NRK Telemarksendinga.

Foto: Lise Marit Syftestad / NRK

Dansebandet Contrazt bestemte seg for å vekke noen av festivaldeltakerene på Dyrskuplassen i Seljord med en annerledes alarm, nemlig med levende sang og musikk - direkte på NRK Telemarksendinga.

Hør innslaget her:

Omsider kom festivaldeltakerne ut av teltet, om enn noe smale i øynene.

– Det var fryktelig hardt å stå opp, men utrolig koselig å komme ut på campingplassen og vekke noen fans, sa vokalist i Contrazt, Gro Anita Johansen.

Seljordfestivalen, tidligere kalt Dansebandfestivalen, arrangeres i år for 15. gang, og engasjementet rundt festivalen er minst like stort dette året.

Tar festivalen ut i den ville natur

Fjellkonsert på Seljordfestivalen

Fredag var det duket for fjelltur- og konsert på Fjellstaul, ca 750 moh, mellom Åmotsdal og Svartdal, i Seljord kommune.

Foto: Lise Marit Syftestad / NRK

Arrangørene bak Seljordfestivalen ville også by på noe ekstra for festivaldeltakerne, og holdt for fjerde året på rad en fjellkonsert 750 meter over havet, et par mil fra Seljord sentrum. Contrazt spilte konsert, kjendiskokk Frode Aga laget mat, imens sola skinte om kapp med de rundt 250 fremmøtte. Folk tok på seg fjellskoa og forlot danseteltet i noen timer til fordel for naturen og en halvtimes tur i hjertet av Telemark.

Solid start på festivalen

Det er ikke bare været som har vært godt på Seljordfestivalen hittil. Arrangørene melder om solide besøkstall på festivalen. Festivalen ble tidligere kalt Dansebandfestivalen, men går nå under navnet Seljordfestivalen. I mange år har deltakerne dukket opp i god tid for å sikre seg de beste campingplassene på Dyrskuplassen i Seljord. I år hadde rundt 3.500 personer funnet veien til gårsdagens konserter, og i kveld er det ventet opptil 5000 deltakere. Egil Moen, daglig leder av Seljordfestivalen, er godt fornøyd.

– Det har vært en knallbra åpning, så det er moro å arrangere festival når det går så bra, sier Moen.