Hopp til innhold

Slott og camping fenger - 200 000 besøkende er ny rekord

Han er glad i både camping og slott, men fant ingen nettsider med opplysninger som dekket temaet godt nok. Da tok han like godt pennen i egen hånd og opprettet nettsiden campist.no. Nå har 200 000 likesinnede besøkt siden hans.

Campist Tor Arvid Austråt Gundersen

Han liker campinglivet godt og deler gjerne interessen med andre. Nå har nettsiden til Tor Arvid Austråt Gundersen hatt 200 000 likesinnede på besøk.

Foto: Roald Marker / NRK

Det er ikke alle som starter egen nettside når de ikke finner sider med det de er interessert i. For Tor Arvid Austråt Gundersen var terskelen lav. Med bakgrunn som skrivende journalist i nær 30 år, var nettsiden campist.no raskt en realitet.

Nå har siden hans hatt 200 000 besøkende. Noe av årsaken er mengden reisetips. Og kanskje at nettsiden fokuserer på gleden ved selve reisen.

– Å reise fysisk på bakken er en helt annen opplevelse enn å fly. For meg er det like mye fint å oppleve mellom de store stedene, som det er å komme frem, sier Austråt Gundersen.

Sommerach

En av de to byportene i den tyske byen Sommerach. – Prøv den med campingvogn, lyder rådet på campist.no

Foto: campist.no

Uthvilt etter 200 mil

Han er glad i å kjøre bil og lar seg ikke skremme av store avstander. Han har følgende råd til dem som legger ut på campingtur.

– Start ferien når du går ut døra hjemme, få med deg opplevelsene allerede fra første øyeblikk. På den måten er jeg alltid uthvilt når jeg kommer frem, selv om jeg har kjørt 200 mil. Jeg har jo hatt ferie hele tiden, sier han med ett smil.

Campist bør bli norsk

På norsk blir han kalt camper, men han liker det danske ordet bedre.

– Akkurat som vi sier syklist og bilist, sier danskene campist. Jeg kunne tenke meg at det kom med i den norske ordboka, mener han.

campist.no

Slott og camping er en uvanlig kombinasjon. Men like fullt har siden hatt 200 000 klikk.

Foto: campist.no

På nettsiden kommer han med en mengde tips. Reiseråd, utstyrstips og ikke minst; tips om slott og kirker. Sidene er spekket med beskrivelser og bilder fra de stedene han har besøkt. Du finner i tillegg beskrivelser av campingplasser der. Både i Norge, Sverige og Danmark. Men også steder lenger syd, som Tyskland, Italia og Østerrike. Blant annet.

Ikke opptatt av status

Han bryr seg heller ikke om at camping blir kalt harry.

Kall det gjerne harry. Det er helt OK å si at det er nerdete også. Jeg er ikke så opptatt av status. Det eneste jeg ikke liker er firkantede hjul. Selv om vogna vår står fast i Melby i Danmark, flytter vi på oss.

I Danmark er nemlig spikertelt eller store plattinger forbudt. Det betyr at campistene er mer mobile. For Austråt Gundersen og familien har det betydd mange og lange turer nedover i Europa.

– Når man har reist så mye i Telemark som jeg har gjort i jobbsammenheng, vil man gjerne se noe annet. Derfor har det blitt mange utenlandsturer. Og selv om vi kjører langt, har vi sjelden etapper på over 1 1/2 time.

Lett å rygge med stor vogn

Med en så stor lidenskap for campinglivet, har han mye erfaring å øse av. Men det betyr ikke at han vil skremme nybegynnere. Tvert imot gir han råd for å få flere til å begynne.

Tor Arvid Austråt Gundersen

Nettsiden blir til mens han camper. Med 28 års erfaring som skrivende journalist var terskelen for å lage nettside lav.

Foto: campist.no

– Mange lar seg skremme av kjøringen, særlig de som har mislyktes med å rygge med små tilhengere. Store campingvogner gjør det du ber om. Har man i tillegg øvd litt på forhånd sammen med den som skal dirigere, går det som regel bra.

Han forteller for øvrig at det ikke er noe problem å kjøre på motorvei i utlandet. Skal du kjøre fortere enn 80 km/t, er det bare i Tyskland dette er tillatt. De tillater en hastighet på 100 km/t dersom bil og vogn er godkjent for det.

– Det er øverste tillatte hastighet. Jeg har stor respekt for fart. Er det mye vind eller regnvær, senker jeg alltid farten, avslutter Gundersen.

Flere råd og tips kan du finne ved å gjøre som 201 592 andre har gjort før deg på campist.no

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark