NRK Meny
Normal

Bypakkeheftet kommer ikke fram

Mange klager til fylkeskommunen fordi de ikke har fått informasjonsheftet om Bypakke Grenland. – Vi får selvsagt all skylda, sier Tania Ripoll i fylkeskommunen.

Tania Ripoll

Kommunikasjonsrådgiver for bypakka Tania Ripoll sier at fylkeskommunen er fortvilet over at ikke alle har fått informasjonsheftet om bypakka.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

I alt 43.000 brosjyrer om Bypakke Grenland skal være delt ut til husstandene i Skien, Porsgrunn og Siljan.

Infoheftet til Bypakke Grenland

Infoheftet til Bypakke Grenland har nådd mange postkasser, men ikke alle.

Foto: Telemark fylkeskommune

Her står, ifølge fylkeskommunen, det viktigste innbyggerne trenger å vite om den største vei- og kollektivsatsingen i Grenland noensinne.

Men ikke alle har fått disse brosjyrene. Kommunikasjonsrådgiver for bypakka Tania Ripoll sier de har fått mange telefoner fra irriterte innbyggere som ikke har sett snurten til den omstridte brosjyren.

– Vi har gjort vår del av jobben, og levert alle brosjyrene til Telemark distribusjon. Det er deres ansvar å få heftene videre hjem til folk. Likevel er det vi som får all kjefta, sier Ripoll.

Les også:

Innrømmer menneskelig feil

Fylkeskommunen sier at de har bedt dem som ringer om å kontakte Telemark distribusjon.

– Dette er viktig informasjon for mange i Grenland, som de absolutt bør få. Problemet blir jo størst for dem som ikke får dette heftet, sier Ripoll.

Telemark distribusjon legger seg flate, men peker på flere grunner til at blekka ikke har kommet frem til alle.

Full postkasse

Telemark distribusjon sier det hender at informasjonshefter forsvinner i annen reklame.

Foto: Maria Elsness / NRK

– Vi har lurt på hvorfor den ikke har nådd ut til alle. Budene har nok glemt noen kasser, og det er menneskelige feil som vi må rydde opp i. Samtidig vet vi av erfaring at enkelte brosjyrer kan havne sammen med annen reklame, som igjen blir kastet, sier regiondirektør i A-media distribusjon Geir Aasoldsen til NRK.no.

Aasoldsen sier også at heftet kan havne i fellespostkasser i noen borettslag, og at enkelte rett og slett ikke får med seg dette.

Les også:

– Ikke knusende

Denne uka fortalte NRK at rundt tusen personer har levert tilbake brosjyren i protest mot prosjektet. Tania Ripoll er ikke bekymret for dette.

– Å levere tilbake denne er en helt legitim protest mot noe som berører folks hverdag. Likevel er tusen brosjyrer av 43.000 kun to og en halv prosent, så det er ikke knusende.

– Hvilke tilbakemeldinger har dere fått etter at dere delte ut brosjyrene?

– Vi har først og fremst fått veldig mange gode spørsmål på telefon og e-post. Innboksen min flommer over av folk som spør om naturlige ting.

RIpoll legger til at de som ikke har fått brosjyra kan ringe 35900013.

 • Færre får tarmkreft

  Antallet som får tarmkreft i Telemark er blant det laveste i landet. Det viser tall fra Kreftregisteret. Kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Jakobsen sier årsaken kan være fylkets deltagelse i Nordkapp-prosjektet, hvor mange har blitt screenet for tarmkreft.

 • Imponert over datalagringsplaner

  Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen er imponert over planene til et datalagringssenter i Skien. Han mener planene vil gi et nasjonalt løft og at de møter behovene multinasjonale selskaper har. Det sa han da han i dag besøkte Fossum gård i Skien.

  Ketil Solvik-Olsen på pressekonferanse om Hurtigruten
  Foto: Samferdselsdepartementet
 • 19-åring uskadd etter ulykke

  Den kvinnelige bilføreren slapp fra det uten skader etter utforkjøringa på Hovinvegen, men det er store skader på bilen. Hun blir nå avhørt, og ifølge politiet tyder mye på at hun kan ha duppet av.

 • Nytt flomvarsel

  NVE varsler ny flom- og jordskredfare i Telemark. Varselet kommer mens vannivået bare så vidt er på vei tilbake etter helgens flom. Det er ventet opptil 70 millimeter regn fra tirsdag morgen.