NRK Meny
Normal

Bygger grønt bygg til 150 millioner

I dag ble planene for Powerhouse Telemark lagt frem.

Powerhouse Telemark

Bildet viser hvordan Powerhouse Telemark skal se ut.

Foto: Powerhouse Telemark

– Dette bygget ville vakt oppsikt hvor som helst i verden.

Det sier administrerende direktør Emil Eriksrød i eiendomsselskapet R8 Property i en pressemelding. Selskapet står bak prosjektet om et nytt kontorbygg i Porsgrunn med en prislapp på 150 millioner kroner.

Spaden skal i jorda i september i år, og bygget skal etter planen være ferdig i februar 2019.

Bygget er et såkalt Powerhouse, som produserer fornybar energi. Går alt etter planen blir det Norges første nybygde kontorbygg og innovasjonssenter som lager mer energi enn det bruker.

Vil ha lignende bygg i hele verden

Bygget blir stort, på 6500 kvadratmeter og med 11 etasjer. Eriksrød håper lignende bygg kan havne i flere verdensdeler etter hvert.

– Når Porsgrunn med 35.000 innbyggere har kundegrunnlag for et slik bygg, tenk hvor mange andre steder som har det samme potensialet, sier han.

R8 Group er et selskap som har hatt stor vekst. I 2015 investerte konsernet en halv milliard kroner i næringseiendommer i Telemark og Vestfold.

Eriksrød mener bygget beviser at Telemark er et fylke som utfordrer verden, og han drar sammenligninger til fotballklubben Odd og Petter Stordalen.

Det er et snaut år siden Powerhouse Telemark ble lansert som et mulig framtidsprosjekt.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK