NRK Meny
Normal

Bygdene frykter politiflytting

Ordføreren i Fyresdal krever å få egen lensmann etter at Politidirektoratet har bestemt at operasjonssentralen flyttes fra Skien til Tønsberg.

Operasjonssentralen ved Telemark Politidistrikt

OVER OG UT: Operasjonssentralen i Skien flyttes til Vestfold.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Vi har jo patruljer som svever rundt oss, og som allerede i dag stort sett blir trukket til mer sentrale strøk, så vi er engstelige for hva dette kan føre til.

Det sier Erik Skjervagen, ordfører i Fyresdal.

Tapte kampen

Telemark tapte kampen om å få hovedsetet til det nye politidistriktet Sør-Øst. Det betyr altså at operasjonssentralen som tilhørte Telemark politidistrikt, blir flyttet til Tønsberg når det tekniske er i orden der.

Det samme gjelder operasjonssentralene for Søndre og Nordre Buskerud politidistrikt.

Nå krever ordføreren i Fyresdal at han får en lensmannsstilling til bygda.

– En lensmann som ikke bare er stasjonert i Fyresdal, men som bor her og som kan drive aktivt, forebyggende arbeid, sier Skjervagen.

Tror ingen hører

– Hvis dette med utrykningstid og responstid skal være noenlunde forsvarlig i grisgrendte strøk, så må vi ha en form for bakvakt. Ellers vil det ikke fungere i det hele tatt, sier Skjervagen.

Men han tror ikke realistisk på at kravet blir hørt.

– Nei, jeg gjør ikke det.

Også i Tinn er skuffelsen stor. Ordfører Bjørn Sverre Birkeland vil jobbe for å beholde lensmannen som kommunen har i dag.

– Vi håper for all del at vi får beholde lensmannen her, sier Birkeland.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.