NRK Meny
Normal

Møtt av egg, mel, majones og glasskår

PORSGRUNN (NRK): Driverne av en bensinstasjon og pizzautsalg i Porsgrunn måtte starte dagen med å vaske butikk, bensinpumper og biler.

Mel og egg

Mel og egg på bensinpumpene.

Foto: Anita Vagtberg

Anita Vagtberg er daglig leder ved Pizzabakeren og hun måtte bruke seks timer på starten av søndagen med å vaske.

Majones på glassrutene

De ansatte ved pizzautsalget måtte vaske vekk majones fra glassrutene.

Foto: Anita Vagtberg

Det var egg på vinduer, pumper og biler. Majones på glassdøren til pizzautsalget. Mel på bakken og glasskår ved bensinpumpene.

– Jeg må innrømme at jeg ble pottesur. Det er jo ikke akkurat sånn at jeg har lyst til å vaske i seks timer før jeg starter på jobb.

Både private biler og pizzabilen var tilgriset. Vagtberg sier det var egg på felgene og inne på bremseskiven på den ene bilen.

Pizzabakeren i Porsgrunn

Pizzautsalget ligger på samme sted som en ubetjent bensinstasjon.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Eieren av bensinstasjonen måtte høytrykksspyle plassen.

– Vi kunne jo ikke åpne butikken sånn som det så ut utenfor. Det kan jo ikke komme kunder samtidig som det er egg og mel klint utover her, sier Vagtberg.

Anmeldes

Egg og søppel

Eggkartonger lå igjen etter at noen hadde kastet egg, mel og majones på butikken og bensinstasjonen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Vagtberg er sikker på at det er russ som har står bak tilgrisingen. Ifølge ansatte som var på kveldsskiftet fredag, hadde politiet vist bort russ fra området.

Politiet har ikke loggført at russen er vist bort fra stedet, men ifølge operasjonsleder Terje Pedersen kan det likevel ha vært gjort av en patrulje som eventuelt var i nærheten.

Det er ikke første gang de ansatte har måttet rydde opp på stedet. Også tidligere år har det vært egg og annet søl etter at russen har kastet på hverandre.

Hun sier at tilgrisingen blir anmeldt mandag, med mindre de som står bak unnskylder seg og gjør opp for seg.

Kosten er klar

FERDIG RYDDET: Plassen er ryddet, men kosten står igjen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Vagtberg sier det er videoovervåking av området, så det skal være mulig å finne ut hvem som står bak.

Kan ikke holde vakt

Russefeiringa har ikke startet for fullt ennå, og Vagtberg håper at hun slipper å oppleve noe lignende flere ganger.

Likevel er det ikke aktuelt i å sette inn noen ekstra tiltak for å kontrollere plassen utenfor butikken og bensinstasjonen.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med russ som kjenner til det som har skjedd.

Laster Twitter-innhold
 • Tok avskil med Bjørg Vik

  Ei fullsett Vestsida kyrkje i Porsgrunn tok i dag avskil med forfattaren Bjørg Vik, som døydde sist sundag. Familie og vener heidra den særmerkte forfattaren, som utmerka seg ved å skrive om kvinners liv og kamp.

 • Sett fri etter å ha truga politiet

  Mannen som truga med å skyte mot politiet på Akkerhaugen i går er sett fri. Mannen er avhøyrt, og politiet trur ikkje det er fare for at mannen vil setje fram nye trugsmål, seier politiadvokat Ingebjørg Marie Landsverk.

 • Heile Grenland har fått straum

  Skagerak Energi har no retta så godt som alle feila på straumnettet i Grenland. Det står att to kundar i Valebø, men desse får straumen tilbake i løpet av dagen, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Dømd for likskjending

  Den 33 år gamle dottera til avdøde Kari Grønnestad er dømd til fengsel i åtte månader for å ha skjenda liket til mor si. Ho har tidlegare sete varetektsfengsla i 172 dagar, og det tyder at straffa er ferdigsona, skriv TA. Kari Grønnestad blei meldt sakna i 2012, og tre år seinare blei ho funnen drepen, dumpa i eit hundebur ved Langbryggene i Skien.