NRK Meny
Normal

Burkini er ikke for små jenter

SKIEN (NRK):Politikere fra Høyre og Arbeiderpartiet enige om at badeplagget burkini ikke er noe for små barn. Svømmeklubben Poseidon er mest opptatt av svømmeopplæringen.

Politikere i Skien er enige om at Burkini ikke er noe for små jenter.

Du skal lete lenge i en svømmehall eller på en badestrand for å finne en muslim, barn eller voksen, som bader i burkini. Kvinnen som bader i det heldekkende badeantrekket er en scene som er regissert av NRK.

Emillie Schäffer, politiker i Høgre i Skien

Emillie Schäffer er politiker for Høyre i Skien.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Bystyrerepresentant Emilie Schäffer i Høyre i Skien vil at det ikke skal være tillatt for muslimske jenter å bruke burkini, eller heldekkende badedrakt i svømmeundervisningen.

Hun får ikke støtte fra den lokale svømmeklubben. Bakgrunnen er at en skole i Troms tillater et slikt plagg.

Ikke nødvendig for små barn

I Skien er Høyrepolitiker Emile Schäffer klar.

Saynab Mohamed Guleed, politiker Ap i Skien

Saynab Mohamed Guleed er politiker for Arbeiderpartiet i Skien.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Jeg er for at de får en god integrering så tidlig som mulig, både jenter og gutter. Og da skal det ikke innføres særregler for små jenter, ved at de skilles ut og er annerledes enn andre barn.

Også blant muslimene er meningene delte om bruk av burkini. Saynab Mohamed Guleed sitter i Skien bystyre for Arbeiderpartiet. Og er enig med Scâffer.

– Det er ikke nødvendig at små jenter bruker det, for jeg mener at barn er barn.

Svømmeopplæring er viktigere

Ina Nijmeijer, Poseidon svømmeklubb

Ina Nijmeijer er leder for svømmeklubben Poseidon i Porsgrunn.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

I den lokale svømmeklubben synes de at det er greit at også små barn bruker heldekkende svømmeantrekk.

– Vi synes det er greit, så lenge det ikke er fare. Viss det er trygt i vannet og hygiene er ivaretatt, så har vi ikke noen problemer med det, sier Ina Nijmeijer, leder i svømmeklubben Poseidon i Porsgrunn.

Svømmeklubben mener at det handler om respekt, men også om at svømmeopplæring er viktig.

– Vi synes det at de får svømmeopplæring er mye viktigere enn klesproblematikken, sier Nijmeijer.

Skal ha like rettigheter

Norske lover og kultur må følges også når barna skal lære å svømme, mener Høyrepolitikeren.

– Mange av dem som rømmer til Norge drømmer om et liv i frihet, og da skal vi sørge for at i skolen så skal alle ha like muligheter og like rettigheter. Da skal man ikke segregere noen, sier Schäffer.

 • Flere kvinner med høyere utdanning

  Det er flere kvinner enn menn med høyere utdanning i Telemark. Det viser nye tall om indikatorer for likestilling fra SSB. Andel kvinner med høyere utdanning i Telemark er 29,7 prosent. For menn er det 22,1 prosent.

 • Oppgang i antall nynorskelever

  Det har vært en oppgang i antall nynorskelever i Telemark. Det er 15 år siden Telemark har hatt en slik oppgang. Det er en liten oppgang, men den er symbolsk viktig, sier leder av Telemark Mållag, Sigbjørn Hjelbrekke.

 • Får nye jobber etter nedleggelse

  Alle de 8 ansatte fra asylmottaket på Mandheimen har fått nye jobber i Tinn kommune. I dag fortalte rådmann Rune Lødøen at kommunestyret i Tinn har lyktes med å finne arbeid til alle som mister jobben på Mandheimen, det skriver Rjukan Arbeiderblad.

 • Nye Veier fastholder prioriteringer

  Strekningene E6 Ranheim - Åsen, E39 Kristiansand vest - Lyngdal vest og E18 Langangen - Dørdal skal bygges først. Det er gjort nye kost-nytteberegninger på alle Nye Veiers prosjekter. Dette tallunderlaget ligger til grunn, opplyser selskapet.