NRK Meny
Normal

Bratland tok imot kulturprisen

Musikeren Ingebjørg Bratland var i går i Vinje og mottok kommunes kulturpris. – Det er den gjeveste prisen jeg har fått, sier Bratland.

Ingebjørg Bratland med kulturpris
Foto: Signe Marie Kittelsaa

Allerede i mars ble det kjent at Ingebjørg Bratland får Vinje kommunes kulturpris for 2013. Men ikke før i går, under en lenge planlagt konsert, fikk hun mulighet til å ta imot prisen.

– Det er den gjeveste prisen jeg har fått, sier Ingebjørg Bratland.

I begrunnelsen fra Vinje kommune heter det blant annet at Ingebjørg Bratland representerer Vinje på en særlig god måte. Med denne prisen ønsker kommunen å vise at den verdsetter hennes lokale engasjement.

– Ingebjørg er en fantastisk ambassadør for Vinje, sier kultursjef Signe Marie Kittelsaa.

Rørt av hyllesten

Ingebjørg Bratland forteller at hun ble svært rørt av hyllesten fra publikum i Vinjehuset i går kveld. Faktisk måtte hun spille et par låter før hun klarte å takke for prisen.

– Jeg vil sende en stor takk til Vinje, til alle som bor der og for alt de er og har vært for meg. Hadde jeg ikke kommet fra det stedet jeg kommer fra, hadde jeg nok ikke fått drive på med det jeg gjør i dag, sier Bratland.

– Det var en helt fantastisk konsert. Det var trampeklapp og hele huset jublet for Ingebjørg, forteller kultursjef Kittelsaa.