NRK Meny
Normal

Bråthens familie ønsker ny tiltale

Familien til Linn Madelen Bråthen ønsker en ny tiltale som åpner for at politimannen også kan dømmes for drap.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Bildet av Linn Madelen Bråthen og politimannen var avgjørende for at politimannen ble siktet. Bildet ble fanget opp av et overvåkningskamera ved Breviksbrua.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

– Familien til Linn Madelen Bråthen er overbevist om at hun ikke døde en naturlig død, sier de pårørendes nye bistandsadvokat Sigurd Klomsæt til NRK.

Politimannen ble i september i år dømt til tre års fengsel for å ha forlatt henne i hjelpeløs tilstand. Han har anket dommen og ankesaken starter i mars.

– Svært overrasket

Familiens bistandsadvokat under rettssaken, Niels Christian Schelver Petersen, skrev i et rettsdokument at tiltalte med høy grad av sannsynlighet forårsaket Linn Madelen Bråthens død.

– Mitt oppdrag blir å få fram den konklusjonen i retten, når lagmannsretten gjør opp sin mening i mars neste år, sier Klomsæt.

– I erstatningsrettslig sammenheng vil vi prosedere på at han er ansvarlig for hennes død. Fører dette fram kan lagmannsretten oppheve tingrettens dom, sier Klomsæt.

Da vil man eventuelt måtte begynne på nytt i tingretten.

Politimannens forsvarer Arne Lie vil ikke forholde seg til dette på nåværende tidspunkt.

– Dette har jeg ikke hørt noe om, men jeg syns det er høyst overraskende. Jeg forholder meg ikke til dette før jeg eventuelt får det formelt fra rette vedkommende.

Sigurd Klomsæt

Sigurd Klomsæt er ny bistandsadvokat for de etterlatte.

Foto: Lars Hansen / NRK

Ønsker ny rekonstruksjon

I forkant av rettssaken gjennomført politiet en rekonstruksjon av hendelsen på Breviksbrua. Den er Klomsæt mildt sagt svært kritisk til.

– Det er for meg helt ubegripelig at man har akseptert å bruke en dokke. Jeg vil ha dette realistisk, jmed en person med tilnærmet samme høyde og vekt, og som er i de samme klærne som Linn Madelen hadde den kvelden.

– Dersom begjæringen om ny rekonstruksjon ikke blir etterfulgt vil vi gjøre dette selv, og vise videoen i retten, sier Klomsæt.

 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.