NRK Meny
Normal

Fortvilet over branntomt som ikke ryddes

Naboer fortviler over at denne branntomten i Porsgrunn ikke ryddes, seks måneder etter at en mann omkom i brann.

Nils Tore Johnsen

Nils Tore Johnsen er en av de nærmeste naboene til den nedbrente brakkebygningen.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Det er helt forferdelig når det er omkommet et menneske, og vi skal sitte her og se på den brannherjede brakkeriggen, sier Nils Tore Johnsen, som er nabo til branntomta.

Hver dag blir han minnet om den polske arbeideren som omkom i brannen for seks måneder siden. Og han er ikke alene. Et helt nabolag er lei av å se på ruinene etter brannen.

– Personlig gjør det meg frustrert. Vi prøver å holde orden på eiendommene rundt her, og når vi ser det tragiske synet er det helt forferdelig. Slik det er i dag, har vi utsikt mot en søppelplass, sier Johnsen.

– Kan gi dårligere rykte

En annen nabo, som vil være anonym frykter at de brannherjede byggene vil gi området et dårligere rykte.

– Det forslummer hele bydelen og ser helt forferdelig ut.

Eier av Trio Montasje og utleie AS, Kjell Roger Andersen vil ikke intervjues av NRK, men sier at han forholder seg til avtaler med kommunen og gjør alt han kan for å rydde opp innen fristen 30. mai. I mellomtiden er naboene utålmodige.

– Jeg skal i alle fall sørge for å følge med, for å følge opp at det skjer noe her, sier Nils Tore Johnsen.

 • Fire til sykehuset etter ulykke

  Fire kvinner er kjørt til Sykehuset Telemark etter en trafikkulykke på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien i dag. Skadeomfanget er ukjent. Veien var stengt, men er nå åpen igjen.

 • Bet politimann i låret

  En 33 år gammel mann er dømt for vold mot flere personer på et utested i Porsgrunn i april i år. Han er også dømt for å ha bitt et politimann i låret. Straffen er satt til 10 måneders fengsel, hvorav seks måneder er gjort betinget.

 • Trafikkulykke i Skien

  Det har vært en trafikkulykke hvor fire personer er involvert på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien. Skadeomfanget er ukjent, men nødetatene er på stedet, melder politiet.

 • Ønsker idrett på Stevneplassen

  Ordfører i Skien Hedda Foss Five ønsker at det skal legges tilrette for idrett på Stevneplassen i Skien. Hun mener at et idrettsanlegg på Stevneplassen tilknytta Odd og Toppidrettsgymnaset vil være gunstig, skriver Varden.

  Stevneplassen i Skien
  Foto: NRK