NRK Meny
Normal

Lange køer i Porsgrunn i ettermiddag

En planlagt brannøvelse og en stengt bru gjør at du må smøre deg med ekstra tålmodighet hvis du kjører gjennom Porsgrunn i ettermiddag.

Video fra brannvesenets øvelse i Porsgrunn mandag 22. september.

I tillegg til at Porsgrunnbrua er stengt frem til 10. november, har brannvesenet satt i gang en planlagt nedbrenning av et hus ved Lilleelvkrysset.

Sånt blir det kø av.

– Siden det også er brannøvelse i dag vil det bli spesielt lange køer mandag ettermiddag, sier trafikkoperatør Ellen Lunde Rennesund til NRK.

 • Følg NRK trafikk her
 • Se kart lenger ned i artikkelen

Kø gjennom Porsgrunn

Det var lange køer gjennom Porsgrunn i dag. Både brannøvelse og stengt bru får skylda.

Foto: Aija Haugsbakk / NRK

Mer kø

Brannøvelsen ved Kjølnes, på strekninga Vallermyrene – Hovenga bru, startet i formiddag. Det er usikkert hvor lenge den vil vare, men huset er snart nedbrent.

– Man bør belage seg på litt mer kø enn vanlig i området, men det er ikke snakk om lange omkjøringsveier. Bilister må kjøre om veien ved jernbanen og over brua hvis de skal videre mot E18, sier Rennesund.

Ekstra trykk på Frednesbrua

Porsgrunn bru ved Down Town er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid, og omkjøring er skilta.

– Frednesbrua blir ekstra belasta med trafikk. Det er og vil være en del kø også i dette området.

Laster kart, vennligst vent...

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,