NRK Meny
Normal

Får flytte tilbake etter brann

BØ (NRK): Naboer til bilforretningen som brant i Bø i dag får nå flytte tilbake til husene sine. Eksplosjonsfaren er over, og brannvesenet har kontroll.

Brann i bilforretning i Bø

EVAKUERTE: Folk innenfor en radius på 300 meter blei i ettermiddag evakuert, men fikk flytte tilbake etter om lag en time.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

I tillegg åpnes riksveg 36 igjen, etter å ha vært sperret i nesten en time, opplyser operasjonsleder i politiet, Petter Ebbesberg.

– Brannvesenet har fått kontroll på alle gassflaskene i verkstedbygget. Det betyr at eksplosjonsfaren er over, evakueringen av naboer avsluttes og vegen åpnes igjen.

Gassflaskene skal blant annet ha inneholdt den svært ekplosive gassen acytelen.

Fryktet eksplosjon

Politiet var redde for at brannen kunne føre til en eksplosjon, og lagde en sikkerhetssone på 300 meter. De var også redde for hva røyken kunne inneholde.

– Vi visste ikke hva slags kjemikalier det eventuelt brant i, så vi tok ingen sjanser, og evakuerte folk slik at de ikke pustet inn røyken, sier Ebbesberg.

Brannvesenet har nå kontroll på stedet, og ingen personer kom til skade i brannen.

 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.