NRK Meny
Normal

Får flytte tilbake etter brann

BØ (NRK): Naboer til bilforretningen som brant i Bø i dag får nå flytte tilbake til husene sine. Eksplosjonsfaren er over, og brannvesenet har kontroll.

Brann i bilforretning i Bø

EVAKUERTE: Folk innenfor en radius på 300 meter blei i ettermiddag evakuert, men fikk flytte tilbake etter om lag en time.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

I tillegg åpnes riksveg 36 igjen, etter å ha vært sperret i nesten en time, opplyser operasjonsleder i politiet, Petter Ebbesberg.

– Brannvesenet har fått kontroll på alle gassflaskene i verkstedbygget. Det betyr at eksplosjonsfaren er over, evakueringen av naboer avsluttes og vegen åpnes igjen.

Gassflaskene skal blant annet ha inneholdt den svært ekplosive gassen acytelen.

Fryktet eksplosjon

Politiet var redde for at brannen kunne føre til en eksplosjon, og lagde en sikkerhetssone på 300 meter. De var også redde for hva røyken kunne inneholde.

– Vi visste ikke hva slags kjemikalier det eventuelt brant i, så vi tok ingen sjanser, og evakuerte folk slik at de ikke pustet inn røyken, sier Ebbesberg.

Brannvesenet har nå kontroll på stedet, og ingen personer kom til skade i brannen.

  • Hund påkjørt i Skien

    Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.

  • Vogntog berga på Grønliheia

    Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

  • Slår sammen skattekontor

    Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.