NRK Meny
Normal

Bosted bestemmer vaksinering

Hvor du bor bestemmer når du kan få vaksine mot svineinfluensa.

Vaksine mot svineinfluensa
Foto: Eskil Mehren / NRK

Torsdag kom vaksinen til Telemark, likevel er det opp mot to ukers forskjell på når kommunene setter i gang vaksinering.

Frykter flere smittede

Assisterende fylkeslege Robert Dalene frykter at enda flere blir smittet i mellomtiden.

- Vi ønsker å få satt vaksinen så raskt som mulig, sier Dalene.

Fredag kan folk på Notodden og i Hjartdal møte opp for å vaksinere seg. Men slik er det ikke i alle kommunene i Telemark.

Bor du i Seljord eller Siljan får du, i følge kommunenes nettsider, ikke mulighet til å vaksinere deg før om to uker.

Bamble, Bø, Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Skien, Tinn og Tokke kommuner tilbyr vaksinering i løpet av neste uke. Mens de i Nome kommune ikke helt vet når vaksineringa vil skje enda.

Sykdommen øker i hovedstaden

Kommunene står fritt til å organisere hvordan de vil utføre vaksineringen.

- Vi er heldigvis inne i en rolig fase i Telemark. I Oslo øker sykdommen vesentlig. Jo lenger tid det går, jo flere vil bli smittet før man får vaksinen, sier Robert Dalene.

Han sier det er viktig at kommunene setter i gang vaksineringen så raskt som mulig.

- Det er viktig fordi vi forventer at enkelte kan bli alvorlig syke av Influensa A. Tar man vaksinen tidlig vil færre bli alvorlig syke.

Les: Her er flest smittet av svineinfluensa

Les også: Svineinfluensa skaper telefonstorm

 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.