NRK Meny
Normal

Bortført barn er funnet, men ikke moren

Svensk politi pågrep natt til mandag en 45 år gammel mann som var etterlyst i Norge for mulig bortføring av en kvinne og deres felles barn. Barnet er funnet i god behold, men kvinnen er fortsatt savnet.

Bilspor ved Uvdalstjønn, Bø i Telemark

Politet har merket opp bilspor med maling ved Uvdalstjønn, der kvinnen og barnet sist ble observert.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Utenlandsk politi ble informert om de savnede på søndag. Den svenske mannen ble pågrepet i bilen klokka 3.20 i Växjö i Sverige. Sammen med ham i bilen var det et lite barn, sier stabssjef Helge Mietle i Telemark politidistrikt til NRK.

Mietle opplyser at den 26 år gamle kvinnen som er mor til deres elleve måneder gamle felles barn, fortsatt er savnet.

– Politiet vet ikke hvor hun befinner seg, og er bekymret for om det kan ha tilstøtt henne noe. Mannen er foreløpig siktet for bortføring, opplyser Mietle.

Kripos-hjelp

Politiet har bedt Kripos om taktisk etterforskningsbistand og er interessert i tips om observasjoner av bilens bevegelser mellom Bø i Telemark og Växjö i Sverige i løpet av søndagen.

Kvinnen kontaktet politiet i 10-tiden søndag formiddag og ba om hjelp, men samtalen ble brutt. Kvinnen ringte fra en bolig i Bø i Telemark, og vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet med en mann, en kvinne og et mindreårig barn om bord.

Ifølge vitnene kunne det virke som om kvinnen forsøkte å komme i kontakt med forbipasserende.

Bekymret

Politiet skrev i en pressemelding søndag kveld at de ikke var sikre på hva som hadde skjedd, men uttrykte bekymring for at kvinnen og barnet hadde blitt tatt med mot sin vilje.

Både den kvinnen og det 11 måneder gamle barnet er russiske statsborgere bosatt i Drammen. Mannen er svensk statsborger.

Politiet forsøkte hele søndag å komme i kontakt med de involverte og gjennomførte søk i flere områder og på en rekke ulike adresser flere steder i Telemark og Buskerud.

Politiet varslet andre politidistrikter og grenseovergangene, samt politi og tollvesen i Sverige og Danmark.

 • Trafikkulykke på riksvei 36

  Skien brannvesen har rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 36 i Skien ved Hanesbakken, skriver 110-sentralen på Twitter. Ifølge politiet skal bilen ha kjørt i autovernet.

 • Brannvesenet har kontroll

  Brannvesenet har nå kontroll på lekkasjen av svovelsyre i Hydroparken på Notodden. Rundt 10 personer ble evakuert som følge av lekkasjen, og ingen er skadd. Alt som har lekket ut er nå samlet opp i kar, og pumpes over i godkjente transport-tanker.

 • Lekkasje i Hydroparken

  Laster Twitter-innhold
 • Trafikkuhell på riksvei 36

  En buss fra Telemarksekspressen skled av veien på riksvei 36 ved Vedfall grendehus i Seljord. Fire til fem passasjerer ble reddet ut. Ingen personer ble skadd.

  Telemarksekspressen av veien
  Foto: Olav Vefald