NRK Meny
Normal

Siljan klarer seg best alene

SILJAN (NRK): På årsmøtet til Telemark Bondelag denne helga går Kjell Sølverød av. Nå satser han på ordførerkjedet i Siljan.

Kjell Sølverød

Kjell Sølverød inviterer til politisk samarbeid i Siljan.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Etter seks år som leder av Telemark Bondelag går Kjell Sølverød av som leder. Men Sølverød har ikke tenkt å la engasjementet for politikk hvile. Tvert imot. Nå vil han isteden rette blikket mot egen kommune, Siljan.

Han er nå Senterpartiets ordførerkandidat i bygda og ett tema opptar ham.

– Jeg mener det er uheldig for Siljan å bli slått sammen med Skien, sier Sølverød.

At Senterpartiet går mot kommunesammenslåinger, er ikke spesielt oppsiktsvekkende. Sølverød mener likevel Siljan har lite å tjene på å gå sammen med Skien.

– Vi er en liten kommune med 2300 innbyggere. Skien har over 50 000. Siljan er heldig hvis de greier å få inn én representant i bystyret i Skien, hevder han.

Les også:

Vil samarbeide med H og KrF

Arbeiderpartiet i Siljan har flertallet med 10 av 17 representanter, mens Sp har to. Derfor må det hardt politisk arbeid i form av et samarbeid til for å unngå sammenslåing, for Ap har sagt ja til sammenslåing.

– Vi må få til et samarbeid med Høyre og Kristelig Folkeparti for å kjempe imot, sier Sølverød.

Aslak Snartland og Sylvi Listhaug

Aslak Snartland overtar som leder for Telemark Bondelag. Allerede på Dyrsku`n i Seljord i fjor etablerte han kontakt med landbruksminister Sylvi Listhaug fra Frp.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Er det et samarbeid i gang nå?

– Nei, ikke ennå, men vi i Sp vil ta kontakt med dem etter valget, sier Sølverød.

I dag går han altså av som leder i Telemark Bondelag. Aslak Snartland fra Fyresdal er nominert som ny leder. Etter alle solemerker blir han valgt.