NRK Meny
Normal

Bombegruppa på plass i Bø

Politiets bombegruppe er nå på plass i Bø for å undersøke omstendighetene rundt den kraftige eksplosjonen tidligere i dag.

Bombegruppa på plass i Bø

Ved 16.00-tiden kom bombegruppa fra Oslo til Bø.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Det er foreløpig usikkert nøyaktig hva som skjedde i huset på Folkestad i Bø i formiddag. Det smalt kraftig under arbeidet med å bore i et skap eller en safe.

– Bombegruppa er kommet for å gjøre sine undersøkelser, opplyser politiet i Telemark til NRK.

To personer ble skadd i eksplosjonen. Den ene skal ha fått skader i den ene hånda og armen, og den andre har trøbbel med hørselen etter smellet.

NRKs reporter på stedet forteller at eksplosjonen har ført til store skader på huset. Flere glassruter er knust, og det ligger glasskår flere meter fra husveggen.

Det skal ha vært sju personer til stede i huset da det smalt. Flere av disse er kjørt til legevakta for kontroll. De to skadde er kjørt til sykehus.

Politiet fikk melding om eksplosjonen ved 11.30-tida.

Bombegruppe på plass i Bø

Huset er sperret av, og bombegruppa undersøker stedet onsdag ettermiddag.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK
 • Magnus Krog tilbake etter sykdom

  Magnus Krog er tilbake i kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Krog har vært ute etter en periode med sykdom. I første omgang reiser han til Østerrike som reserve, skriver NTB.

  Magnus Krog
  Foto: NRK
 • UP holder storkontroll denne uken

  Utrykningspolitiet og politidistriktene vil denne uken ha en spesiell kontrollinnsats for å forebygge og avdekke ruspåvirket kjøring. Storkontrollen skal bidra til reduksjon av antallet drepte og hardt skadde på norske veier.

 • Ingen alvorlige skadd etter brann

  To personer er kjørt til sykehus etter en husbrann i Åslia på Åfoss. Personene har mulig gått i seg røyk. Politiet opplyser at det ikke er alvorlige skader. Brannen skal ha startet på kjøkkenet, den er slukket og nødetatene har forlatt stedet.

 • Rent drikkevann i Telemark

  De aller fleste vannverk i Mattilsynets region øst har trygt drikkevann. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn. Resultatene fra tilsynet viser at de fleste vannverkene har gode rutiner for kontroll med egne drikkevannsbasseng.