NRK Meny
Normal

Blir overrasket om ikke mange REC-ansatte får jobb

LANGESUND (NRK): Jeg visste at det hadde blitt jobbet med lenge, men ikke at det kom nå. Jeg ble veldig, veldig glad, sier tidligere hovedtillitsvalgt Hans Ødegård om at det kommer nytt liv i REC på Herøya.

Hans Ødegård

Hans Ødegård vil gjerne tilbake til jobben på Herøya.

Foto: Johs Apold / NRK

I dag ble det kjent at Elkem Solar gjenopptar produksjonen i de nedlagte REC-byggene på Herøya i Porsgrunn.

80 arbeidsplasser

Både olje og energiminister Tord Lien og miljøbevegelsen gir støtte til denne satsingen på miljøvennlig grønn produksjon. Solcelleindustrien vil gi omkring 80 nye arbeidsplasser i Grenland.

– Jeg blir overrasket dersom ikke veldig mange av de 80 personene som nå skal ansettes, jobbet i REC før. For man er avhengig av kompetanse, og da ville i hvert fall jeg begynt med dem som har kjørt fabrikken tidligere. De kan dette, og på slutten av REC-tiden var vi den beste fabrikken i verden – det var bare prisene som falt raskere enn vi klarte å kutte kostnader, sier Ødegård.

Vil gjerne tilbake

Han har selv gått delvis ledig i de tre årene siden REC-nedleggelsen.

– Jeg vil gjerne tilbake. Vi var mange som var stolte av å jobbe der, i en miljøvennlig, høyteknologisk bedrift. Det vil jeg gjerne tilbake til.

Men hvorfor tror han at det vil gå bedre økonomisk denne gangen?

– Det er på grunn av samarbeidet med Elkem Solar i Kristiansand. At man har et billig og godt råstoff der, som man kan videreforedle noen ledd av i Norge. Derfor har jeg god tro på at det skal gå bra.

 • Snø i høgda

  Nedbøren i dag og i morgon kjem som snø litt høgare i terrenget.

  Laster Twitter-innhold
 • Obs-varsel for Telemark

  Det er venta mykje nedbør i dag.

  Laster Twitter-innhold
 • To gripne i avfallsanlegg

  To personar vart gripne inne på Bjorstaddalen avfallsanlegg i Skien i går kveld. Det var ikkje avdekt noko spesielt, men båe hadde narkotika på seg. Politiet melder saka.

 • Tjuveri frå garderobe

  Ein høgtalar og fleire klede vart stole frå ein garderobe på Herkules idrettspark i Skien mellom 19.30 og 20.15 i går kveld. Utstyret høyrde til Ulefoss fotballklubb. Politiet ber om tips.