NRK Meny
Normal

Blinde Marit (72): – Regjeringa vil ødelegge hverdagen min

SKIEN (NRK): Regjeringas forslag om post annenhver dag vil ikke bare ramme 2500 postbud som kan miste jobben. Forslaget vil også ramme enkeltmennesker.

Marit Borgeraas

FORTVILA: Synshemmede Marit Borgeraas får lydavis sammen med posten hver dag. Nå ber hun om at regjeringa ikke kutter ned på distribusjonsdager.

Foto: Styrk Fjærtoft / NRK

Det var i går det ble kjent at Samferdselsdepartementet og regjeringa vil endre postloven. Grunnen er at færre sender brev.

Marit Borgeraas' lydbok

Hver dag får Marit en cd i postkassa som gjør at hun kan få med seg siste nytt via en lydbok.

Foto: Styrk Fjærtoft / NRK

2500 postbud står i fare for å miste jobben hvis forslaget blir en realitet, men også andre kan bli rammet. Blinde Marit Borgeraas i Skien er fortvila og opprørt.

– Jeg får avisa som lydbok med posten hver dag. Det er min informasjonsflyt, som jeg er veldig avhengig av. Siden jeg er blind, er det utrolig viktig å få lydbøkene mine daglig, sier Borgeraas.

Ber for andre i samme situasjon

72-åringen i Skien vil understreke at hun snakker for mange synshemmede der ute, som vil få samme problemet som henne selv.

– Jeg vil innstendig be om at de ikke skjærer ned på postdistribusjonen. Det er så viktig for oss synshemmede å få denne informasjonen, og ikke alle har digital tilgang.

Borgeraas merker nedskjæringene i Posten allerede.

– I går, 10. januar, fikk jeg lydavisa fra 5. januar. Det er for dårlig.

Ordfører: – Avisenes død i distriktet

Postbil fra Østfold

Det kan bli færre av postens doninger på veien. Mange ansatte står også i fare for å miste jobben.

Foto: Marius Wallin

Vinje-ordfører Jon Rikard Kleven minner om at avisene kommer med postbudet i noen kommuner, og at forslaget av den grunn vil få store konsekvenser.

– Det blir dødsstøtet for papiraviser i distriktet, når vi vet at Posten kjører ut og distribuerer sju millioner papiraviser, sier Kleven.

Solveig Sundbø Abrahamsen, stortingsrepresentant for Høyre, mener dette er en naturlig konsekvens av at folk sender mindre brev enn før.

– Vi må ta innover oss den verden vi lever i, og den samfunnsendringa som skjer. Vi kommuniserer på helt andre måter enn vi gjorde før, og da må vi gjøre endringer for å tilpasse den verden vi lever i.

Her kan du lese hele høringsnotatet

 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no