NRK Meny
Normal

Bli kjent med Drangedals nye ordfører

NISSEDAL (NRK): Tor Peder Lohne er en 31 år gammel trebarnsfar fra Tørdal som håper på bredt samarbeid i politikken.

Tor Peder Lohne

Tor Peder Lohne er den nye ordføreren i Drangedal, og 31-åringen gleder seg til å få kommunestyret til å jobbe sammen til det beste for Drangedal.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

NRK møter den påtroppende ordfører Tor Peder Lohne ute på tur. Riktignok ikke i Drangedal, men i nabokommunen Nissedal der Lohne jobber for øyeblikket.

– Det er så vakkert her, sier den nybakte ordføreren.

Kan bli bedre

Tor Peder Lohne snakker om kommunesammenslåing og Senterpartiets holdninger som endte i valgseier. Og om sine ambisjon for politikken i Drangedal framover. Blant annet vil han dele den vakre naturen med flere.

– Vi har et sterkt reiseliv i Drangedal, men det kan bli enda bedre, sier han.

Han vil få til det gjennom et bredt samarbeid i politikken. Senterpartiet skal samarbeide med Venstre, KrF, Høyre og Frp.

– Jeg ser på lagspill som et veldig viktig element, det handler om å bygge hverandre opp, sier han.

Hektisk oppstart for ordføreren

Den siste tida har vært hektisk for den nyvalgte ordføreren. Med tre barn og samboer, kombinert med jobb, politikk, gård og jakt.

I forkant av valget hadde de fem borgerlige partiene i Drangedal inngått en avtale om at det største partiet skulle få ordføreren. Senterpartiet gjorde et godt valg og ble største parti i Drangedal med 31,5 prosent av stemmene. Dermed var det raskt klart at det var Tor Peder Lohne som ble den nye ordføreren i Drangedal.

– Jeg er veldig klar for å overta som ordfører i Drangedal. Det her var et veldig bra valgresultat. Vi har hatt en god følelse hele tiden, men at det skulle bli så bra hadde vi ikke ventet, sier Lohne.

 • To år fengsel for vald

  Ein mann i 40-åra frå Porsgrunn er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år fengsel for vald, bortføring og truslar. Tiltalte skal ha mishandla ein mann og låst han inne i eit bustadhus. Den fornærma fekk mellom anna velja kva slags patron han helst ville bli skote med.

 • Personbilar kan passere på Fv. 355

  På fylkesveg 355 i Fyresdal, på strekninga Tjønnefoss – Krossli, er det nå redusert framkome på grunn av bilberging. Personbilar kan passere.

 • Fv. 355 stengt for større køyretøy

  Fv. 355 er stengt for større køyretøy ved Fyresdal mellom Tjønnefoss og Krossli. Eit vogntog står fast. Berre personbilar kan passere. Bergingsbil er på veg, ifølgje Statens vegvesen.

 • Fleire utan straum i dag

  Skagerak Nett har i dag nye straumbrot fleire stader. Tysdag ettermiddag er 1600 kundar utan straum, fordelt på ni kommunar i Telemark og Vestfold. Alt mannskap arbeider med rydding og førebygging.