NRK Meny
Normal

– Han døde der han likte seg best

Bestekameraten til den omkomne 22-åringen etter båtulykken i Drangedal, forteller at mannen var svært godt kjent på Tokevann.

Han sørger over bestekameratens død

– Han døde der han likte seg aller best, sier bestekameraten til den omkomne 22-åringen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Det var den omkomne 22-åringen som var fører av båten. Ingen av de sju ombord hadde på seg redningsvest, og det var heller ikke redningsvester ombord i båten.

22-åringen ble pappa for kun seks uker siden, og beskrives av venner som en som var svært godt kjent på Tokevann.

– Han var konge av Toke. Han var godt kjent på dette vannet, og var også mye der, sier sjefen og bestekameraten til den omkomne 22-åringen til NRK.no.

Det var Ole Kristian Rønning Tveit, 20 år fra Drangedal og Even Andre Øines Hegna, 22 år fra Drangedal som omkom i båtulykke på Tokevann natt til 1.mai.

Til sammen sju unge personer befant seg i båten, da ulykken skjedde natt til søndag. Båten gikk på en holme i innsjøen Toke, og ungdommene havnet i vannet. Fem av dem klarte å redde seg på land. En mann var lenge savnet etter ulykken, men ble funnet omkommet sent søndag kveld av en miniubåt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her traff båten fjellet

Her traff båten fjellet. Helt til høyre i bildet ser man tydelige spor av sammenstøtet med fjellet.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Godt å se stedet med egne øyne

I dag sørger kameraten over tapet av en svært god venn. For kort tid siden dro han og fem andre venner ut til ulykkesstedet for å se stedet der to mistet livet. Han er også med familien til 22-åringen når de i dag får se stedet der de to omkom.

– Han døde der han likte seg best. Vi tok båtførerprøven sammen tidligere i vår, og han var vant til å være mye på vannet, sier kameraten.

NRK.no sin reporter i Drangedal, Stian Wåsjø Simonsen forteller at alle er svært preget av det som har skjedd i bygda. - Da vennene og familien dro ut for å se stedet der ulykken skjedde, var det tydelig å se at de var svært preget, sier han.

NRK.no fikk snakke med moren til den omkomne 22-åringen da hun kom til land etter å ha sett ulykkesstedet.

– På en måte var det litt godt å få se stedet med egne øyne, og ikke bare gjennom media. Men det er klart at dette er helt grusomt, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gdynia

Kommunelegen i Drangedal, Walter Gdynia, sier det kan ta noen dager før reaksjonene etter ulykken kommer.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Regner med henvendelser

Kommunelegen i Drangedal, Walter Gdynia, regner med at han får henvendelser etter den tragiske ulykken.

– Folk er veldig opptatt av det som har skjedd, og er veldig preget av denne hendelsen. Det er veldig mange mennesker som kjenner disse ungdommene, sier Gdynia.

Han sier det kan ta litt tid før reaksjonene kommer.

– I en del tilfeller tar det gjerne noen dager før folk blir fullt bevisst hva det betyr at de har mistet to ungdommer. Ungdommene er jo også selvfølgelig sterkt preget. Etter hvert regner jeg med at det kommer flere henvendelser fra folk som får problemer i forhold til det som har skjedd, sier kommunelege i Drangedal, Walter Gdynia