NRK Meny
Normal

Blanke Messing

Politibandet Blanke Messing begynte å spille sammen i 1986. Etter mange års pause trommet de bandet sammen igjen i 2013, da med ny sivil vokalist

blanke messing

Blanke Messing startet som "Ulrik and the police band"

sent 1985 som et ledd i politiets forebyggende arbeid. Bandet besto av de tre politifolkene Åge Halvorsen, Steinar Ellefsen og John Eivind Ullenes, samt ungdommene Anne Lene Hansen, Alf Slettetveit, og (på noen jobber) Jan Ove Søderholm.

Blanke Messing 1986

Spilte de første årene hovedsakelig på anti-narkotikakampanjer i Skien.

Bandet hadde en pause fra sommeren -89 til høsten -90, men startet så opp igjen med etter hvert samme besetning, minus Søderholm og pluss Ragnar Holm fra politiet.
Fikk etter hvert masse oppmerksomhet for å bruke musikk som et ledd i det forebyggende arbeidet mot narkotika, og da også Smokies Alan Barton ga en sang til bandet, økte oppmerksomheten og radio- og tv opptredener fulgte. Har også fått flere priser og utmerkelser for dette arbeidet.
Spilte i perioden 1991-2003 ettter hvert over hele landet, både i forbindelse med kriminalitetsforebyggende arbeid, men også på mange andre slags arrangement som festivaler, konserter og dansegallaer.
Har gitt ut en single, "So now the hurting starts/Stopp si nei!".
Bandet har hatt samme grunnbesetning omtrent hele tiden. Inger Lise Bruserud (ett år), og Nina Grønvold (97-03) overtok etter hvert som vokalister, inntil bandet ga seg ved utgangen av 2003.
I begynnelsen av 2013 kom spillelysten skikkelig tilbake. Etter å ha fått med Cathrine Kleveland på vokal, gjennomførte Blanke Messing 8.mars 2013 første spillejobb på aldri så lenge. Det var gøy! Like moro er det at flere spillejobber alllerede er booket.
Blanke Messing består pr i dag av: Cathrine Kleveland, Åge Halvorsen, Ragnar Holm, Steinar Ellefsen, John Eivind Ullenes og Alf Slettetveit.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes