NRK Meny
Normal

Birkeland: – Tinn har tatt et verdivalg

Nei til sentralisering og nedleggelse av sykehuset på Rjukan gjør Senterpartiets Bjørn Sverre Birkeland til ordfører i Tinn.

Bjørn Sverre Birkeland

Bjørn Sverre Birkeland blir ny ordfører i Tinn.

Foto: Jarle Andersen

Valglogo

– Jeg er strålende fornøyd, vi gjør et brakvalg, sier Birkeland, etter at partiet hans har fått 42,1 prosent av stemmene ved valget i Tinn.

Senterpartiet blir suverent største parti, og uansett hvem de velger å samarbeide med, får de flertall i kommunestyret.

– Vi har hatt en god tone med Sv, men er åpne for å snakke med alle, sier Birkeland.

Han mener befolkningen i Tinn har tatt et verdivalg.

– Folk er lei den blåblå regjeringa, og vi har vært tydelige på at det er vi også. Det er stort for meg, som innflytta Tinndøl å få en slik tillit, sier Birkeland.

Roser Bergsland

Høyres Steinar Bergsland har vært ordfører de siste fire årene, og gjør et godt valg, og mister bare 1,7 prosentpoeng oppslutning.

– Det viser at selv om regjeringa som Bergsland representerer ikke blir godt likt i Tinn, har Bergsland stått på natt og dag for lokalsamfunnet. Det setter befolkningen pris på, og det gjør jeg også. Bergsland er en flott fyr, og en god venn den dag i dag, sier Birkeland.

Birkeland var leder av Høyre i Tinn, før sykehusstriden gjorde at han meldte seg ut, og er nå ordfører for Senterpartiet.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.

 • Færre på AAP

  Nye tall fra NAV viser at det er en sterk nedgang i antall unge på arbeidsavklaringspenger i Telemark. Så langt i 2017 er det 317 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger i fylket. Nedgangen blant unge under 30 år er på hele 9,5 prosent.

  NAV Skien.
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK