NRK Meny
Normal

Nå er den politiske kabalen i Tinn klar

Etter at Arbeiderpartiet ikke overholdt tidsfristen for de politiske forhandlingene tirsdag kveld, har Senterpartiet gått videre i den politiske prosessen på egenhånd. I samarbeid med ett parti.

Bjørn Sverre Birkeland

Bjørn Sverre Birkeland (Sp) tar over ordførerkjedet etter Steinar Bergsland (H) i Tinn kommune.

Foto: Jarle Andersen

Valglogo

Tinn kommune skal de neste fire årene styres av Senterpartiet og SV.

Miljøpartiet de Grønne har bekreftet at de vil være med i posisjon, og støtter Bjørn Sverre Birkeland (Sp) som ordfører.

Det ble klart tirsdag kveld etter at Arbeiderpartiet, etter tidsfristen, kom med et nytt forslag.

– Det har allerede dratt ut lenge nok. En tidsfrist er en tidsfrist, det nytter ikke å komme lenge etterpå med et helt nytt forslag, sier Birkeland.

Ap hadde til klokka 17 i går på å komme med et "ja" eller "nei", men holdt ikke tidsfristen.

Dermed er det klart at Bjørn Sverre Sæberg Birkeland (Sp) blir ordfører, og Sanja Pasovic (SV) blir varaordfører.

Skal kjempe mot sentralisering

De som kjenner partiprogrammet til de to partiene godt vil neppe bli overrasket over hva Sp og SV skal kjempe for de neste fire årene.

– Det er ingen hemmelighet at Sp og SV er enige i mange verdisaker. Vi vil stå sammen om å kjempe mot sentralisering, og for å beholde tjenester i distriktene, sier Birkeland.

Det skal partiene gjøre blant annet ved å følge opp utviklingsplanen som Sykehuset Telemark har overfor Rjukan sykehus, fortsetter han.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med Tinn Arbeiderparti.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.

 • Færre på AAP

  Nye tall fra NAV viser at det er en sterk nedgang i antall unge på arbeidsavklaringspenger i Telemark. Så langt i 2017 er det 317 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger i fylket. Nedgangen blant unge under 30 år er på hele 9,5 prosent.

  NAV Skien.
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK