NRK Meny
Normal

Bil havnet i elva – to reddet seg ut

To personer reddet seg ut etter at bilen de kjørte havnet i elva i Porsgrunn sentrum. – Vi løp ut for å hjelpe dem opp av vannet, sier kontoransatte som var vitne til ulykken.

Bil havnet i elva i Porsgrunn

Flere i området løp til for å hjelpe da bilen havnet i elva i Porsgrunn like etter klokka 09 tirsdag.

Foto: Privat

Bil i elva i Porsgrunn

Bilen ble heiset opp av vannet tre timer etter ulykken.

Foto: Privat

Ulykken skjedde i Stangsgate, langs elvepromenaden ved Nordentorget i Porsgrunn sentrum. Meldingen fra politiet kom like etter klokka 09 tirsdag formiddag.

– Vitner har fortalt at bilen kom i for høy fart ned Stangsgate. Den klarte ikke svingen, og bilen havnet dermed rett i elva. Det er snø og glatt på brygga, sier operasjonsleder i politiet Lene Nordbø til NRK.

Det snør i Telemark i morgentimene, og det meldes om glatte veier.

– De to er i grei form, og er tatt hånd om av helsepersonell. Vi har beslaglagt førerkortet til den mannlige føreren på bakgrunn av det vitner har fortalt oss. Føreren er ikke enig i førerkortbeslaget, men dette blir en sak vi følger opp videre, sier Nordbø.

Laster Twitter-innhold
Bil i elva i Porsgrunn

To personer satt i bilen som havnet i elva i Porsgrunn tirsdag formiddag.

Foto: Theo Aasland Valen

Løp ut fra kontoret for å hjelpe

Reddet ut folk i vannet i Porsgrunn

Ansatte i R8 Consulting i Porsgrunn ble vitne til den dramatiske utforkjørselen tirsdag.

Foto: Anders Lund / NRK

Mannen og kvinnen i bilen havnet i vannet, men klarte å komme seg opp ved hjelp av ansatte i regnskapsbyrået R8 Consulting, som har kontorer rett ved elva der ulykken skjedde.

– Det føltes relativt dramatisk. Kollegaen min ropte at en bil hadde sklidd ut i elva, og da løp vi ut. Vi så bilen fløt i vannet og gjorde så godt vi kunne for å få dem opp. Vi klarte det, og tok dem med inn på kontoret vårt, sier Kristian Jørgensen til NRK.

Dykkere fra Røde Kors og bilberging er bestilt.

Bil kjørte ut i elva i Porsgrunn

Til venstre i bildet skimter vi bilsporene som går rett ut i elva.

Foto: Anders Lund / NRK
 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no