NRK Meny
Normal

Vil ha folk på syklene og markere fred

Anita Valen avslutter sin sykkelferd jorda rundt i dag. Alle telemarkinger kan være med og sykle den siste etappen.

Anita Valen

Anita Valen har syklet jorda rundt og blant annet møtt paven på sin ferd. Nå avslutter hun den lange reisen i Grenland.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Noen Telemarkinger er mer spreke og sporty enn andre. For hva er vel mer naturlig enn å simpelthen bestemme seg for å sykle kloden rundt?

Frøydis Straume

Rådgiver i bystyresekreteriatet, Frøydis Straume, oppfordrer så mange som mulig å delta i det lille sykkelløpet mellom Porsgrunn og Skien

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Det er hva Anita Valen har gjort, og det er litt av et persongalleri hun har møtt på veien, blant annet Paven. Prosjektet kalles «Bike for peace».

Les også:

Reisen avsluttes

Og nå i dag kommer prosjektet til Grenland, hvor Anita Valens reise jorden rundt skal avsluttes. Det skal behørig markeres, og rådgiver i bystyresekreteriatet, Frøydis Straume, gleder seg stort:

– Vi er så heldig å få lagt sisteetappen til Grenlands-området. Så i dag blir det sykling for alle som vil mellom rådhusplassen i Porsgrunn i Skien klokken fem.

Hun mener at det er en overkommelig distanse for folk flest.

Og vi lover en liten niste til folk, med frukt og drikke, som holder energien oppe. Man får også premier når man kommer frem, og blir møtt av musikk og fanfare, sier hun entusiastisk.

Jone Samuelsen

Det er mange kjendiser å treffe på for den som vil ta turen til rådhusplassen i Skien for å ta imot Anita Valen og mange lokale på sykkelsetet.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Og hun legger til:

– Jeg håper at mange vil møte opp med flagg og ønske Anita velkommen hjem.

– Sunt med fokus på sykkel

Odds fotballhelt Jone Samuelsen, Kjell Magne Bondevik, ordførere og andre sentrale personligheter vil også være til stede under markeringen

Rådgiver i bystyresekreteriatet, Frøydis Straume har stor sans for prosjektet «Bike for peace».

– Jeg syns det er veldig flott, både fordi man retter søkelyset mot fred og bekjempelse av atomvåpen og kamp menneskerettigheter. Samtidig slår man et slag for sykkel som fremkomstmiddel, og det er sunt og viktig!

NB: Du kan høre intervju med hovedpersonen Anita Valen i NRK Telemarksendinga cirka klokken 16.30