NRK Meny
Normal

– En rar dag

Sindre Fossum Beyer fra Porsgrunn har vært en av Stoltenbergs nærmeste rådgivere. Men da tilbudet fra NATO kom, måtte selv Fossum Beyer forlate rommet.

Sindre Fossum Beyer

Porsgrunnsmannen har jobbet for Jens Stoltenberg siden 2009. (arkivbilde)

Foto: NRK

Sindre Fossum Beyer har hatt en spesiell arbeidsdag. På Facebook skriver han: «Siste timer på jobb for sjefen. Rar dag», til et bilde av Jens Stoltenberg og han selv.

Les også:

I 2009 ble han politisk rådgiver for Jens Stoltenberg. Han har fulgt statsministeren på reiser, møter og gjennom valgkamper.

Da bomben smalt i Regjeringskvartalet 22. juli 2011, jobbet Stoltenberg og Fossum Beyer på talen statsministerens skulle holde på Utøya dagen etter.

Måtte forlate rommet

I den innledende runden av kampanjen for å få Stoltenberg som nye generalsekretær i NATO, var selv de nærmeste rådgiverne holdt utenfor.

I et intervju med Dagens Næringsliv forteller Fossum Beyer at han likevel skjønte at noe var på gang.

– Det er vanskelig å si hvorfor vi forsto det. Kanskje det var fordi vi på den tiden pratet mindre om 2017.

– Sjeldent

Da Børge Brende ringte 4. februar, med beskjed fra Det hvite hus i Washington, måtte selv rådgiverne Fossum Beyer og Randi Ness forlate rommet.

– Det skjer sjelden, jeg kaster dem nesten aldri ut, selv når jeg skifter, sier Stoltenberg til avisa. Etter samtalen ble også rådgiverne informert om hva som var på gang.

Fossum Beyer er kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. I august begynner han som konsulent i reklamebyrået Try.

  • Glatte veger

    I Agderfylkene og Telemark er det nå stedvis glatt på vegene som følge av underkjølt regn, ifølge Statens vegvesen. Spesielt i indre strøk og de mindre vegene er det vanskelige kjøreforhold. Mannskaper er ute og salter og strør.