NRK Meny
Normal

Sol og varmegrader på nasjonaldagen

Mens nordlendingene måtte finne seg i regn og snøbyger, kunne feirende på Sørlandet, i Telemark og på Østlandet glede seg over sol og varmegrader på nasjonaldagen.

17. mai tog i Gvarv 2016

Det var sol og blå himmel på Gvarv da folketoget på 17. mai gikk av stabelen.

Foto: Mikkel Aanderaa / NRK

– De beste temperaturene har vi i Vestfold og Drammen hvor det ble målt 18,2 og 18,5 varmegrader i 15-tiden i dag, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NTB.

Bunadskledde nordmenn i Oslo kunne tirsdag veive de norske flaggene til sol og 18 varmegrader. Utover ettermiddagen ble sola borte bak skydekket, men de høye temperaturene holdt seg et godt stykke utover kvelden.

17. mai i Brevik 2016

I Brevik var det også fint vær da folk samlet seg på torget 17. mai.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Solfylt i sør

På tross av at en del skyer trakk inn over Østlandet utover ettermiddagen, var Sørøst-Norge stort sett preget av pent vær 17. mai. Varmerekorden gikk til det lille tettstedet Byglandsfjord i Aust-Agder, som hadde 19,6 varmegrader ettermiddagen tirsdag.

– Været har vært som forventet. Vi har ikke fått noen store overraskelser, uttaler Gislefoss.

Stavanger hadde ni varmegrader, og delvis skydekke under tirsdagens feiring.

I Bergen glimret solen med sitt fravær, og bergenserne feiret nasjonaldagen med åtte varmegrader under grå himmel. På resten av Vestlandet nådde bygene Hordaland og Sogn og Fjordane utover ettermiddagen.

Bygevær i Nord

Nord-Norge var preget av bygevær og lave temperaturer denne nasjonaldagen, og snøbygene hang ganske langt nede i terrenget, ned mot havnivå enkelte steder.

– Det ble nok en kjølig 17. mai nordpå, kommenterer Gislefoss.

I Nordland og Troms ble det også meldt om vanskelige kjøreforhold lokalt tirsdag og onsdag grunnet nedbør som sludd og snø. Tromsø by fikk likevel bedre vær enn forventet, og bygene holdt seg tidvis unna 17. mai-feiringen.

Litt lenger sør, i Trondheim, dekket skyene for solen store deler av dagen, og regnbyger i de tidlige morgentimer truet folkefesten, men slik ble det heldigvis ikke. Adresseavisen kunne melde om oppholdsvær og glimt av sol over barnetoget, på tross av litt kjølige temperaturer.

 • Nei til soning i Fyresdal

  Stortingsflertallet stemte nei til å beholde den åpne fengselsavdelinga i Kleivgrend i Fyresdal. Arbeiderpartiets Lene Vågslid fikk støtte fra Senterpartiet og SV, men Høyre, Frp, Krf og Venstre sa nei til videre drift, skriver Vest-Telemark Blad.

 • Debuterer på landslaget

  15 år gamle Håkon Bråthen fra Skien debuterer på Norges U16-lag i ishockey. Landslaget skal spille mot Frankrike, Latvia og Danmark i Skien denne uka, skriver TA.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8