NRK Meny

Berglund hedres på bluesen

Den norske bluespioneren Kristin Berglund hedres av et av kjente og kjære norske artister på Notodden Blues Festival. Hyllestkonserten finner sted søndag 7. august. I år er det ti år siden Kristin Berglund døde, og Notodden Blues Festival samler artister som Åse Kleveland, Rita Engedalen og Margit Bakken, Knut Reiersrud, Reidar Larsen, Steinar Albrigtsen & Monika Nordli, og Kristin Berglund Band for å markere hennes betydning for norsk blues.

Bluesartisten Kristin Berglund.
Foto: BERIT ROALD / SCANPIX
 • Politifolk måtte hoppe til siden

  Politiet måtte hoppe til siden for å ikke bli påkjørt da de forsøkte å stanse en bil i høy fart i Bamble i Telemark i natt. Noe senere fikk de stanset bilen med en 22-åring. Han mistenkes for kjøring i narkotikarus, og har heller ikke førerkort.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.