NRK Meny
Normal

Bergbys reddet i går kveld

Mennene bak veikrokjeden Heimat gikk i går kveld inn som eiere i Bergbys, og dermed overlever i hvert fall noen av de seks Bergbys-restaurantene.

Bergbys på Vallermyrene i Porsgrunn

Bergbys på Vallemyrene i Porsgrunn kan kanskje åpne igjen neste uke.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Grunnlegger Hans Ole Bergby skal fremdeles eie 20 prosent av kjeden, Terje Wold skal eie fem prosent, mens Atle Isaksen i Svai-gruppen går inn som ny daglig leder.

Svai-gruppen består av Isaksen og Sverre Ødegård.

Ønsket ny merkevare

– Det har vært jobbet ganske lenge for å få dette til. Og i går ble vi enige både med banken, som selger dette, og med Bergby og Wold om videre drift, sier Isaksen.

Svai-gruppen eier Heimat i dag, som er veikroer langs veien.

– Samtidig ønsket vi å få en ny merkevare under oss. Og Bergbys er en sterk merkevare som vi har lyst til å bygge videre, sier Isaksen om grunnen til overtagelsen.

Han forteller at de ennå ikke er i land med detaljene om alle 120 ansatte i Bergbys vil beholde jobbene.

Håper på åpning neste uke

– Når det gjelder restaurantene så må vi nå inn og inngå nye leieavtaler med gårdseierne, og den jobben pågår, sier Isaksen.

– Det går dessverre ikke å dra til en Bergbys-restaurant og få seg en hamburger i dag. Det er en del jobb som må gjøres først.

Før konkursen tidligere denne uken hadde Bergbys tre restauranter i Porsgrunn, en i Skien, en på Stathelle og en på Notodden. Det er ennå ikke sikkert om driften vil fortsette på alle stedene.

Målet er å starte opp igjen neste uke.

 • Kvalifisering for Notodden

  Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.

 • Odd 2 tapte stort

  Det ble tennissifre i årets siste kamp i 2. divisjon for Odd 2, da de tapte 6–1 mot Fram Larvik. Dermed endte Odd 2 med 26 poeng i årets 2. divisjon, noe som var nok til å holde seg i divisjonen.

 • Dyr fyllekjøring

  En 49 år gammel mann fra Kragerø er dømt til å betale 87 000 kroner i bot etter å ha fyllekjørt. I tillegg til bota er mannen dømt til 15 dagers betinga fengsel, samt at han må klare seg uten førerkort i 14 måneder.

 • Jevn toppkamp i 2. divisjon

  Det står 0-0 til pause mellom Byåsen og Notodden, mens Nest-Sotra leder sin kamp mot Hønefoss 1-0. Dermed har Vestlendingene festa grepet om direkte opprykk til 1. divisjon. Odd 2 ligger under 3-0 i sin kamp mot Fram Larvik, men Odd 2 har allerede sikra plassen.