Bergbys berga

– Det betyr masse for meg, det er dette jeg lever og ånder for, sier hamburgerkonge Hans Ole Bergby. Onsdag ble det kjent at Telemarks lokale hamburgerkjede overlever.

Hans Ole Bergby
Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Det betyr fryktelig mye for oss. Vi har drevet med dette i 30–40 år, så dette er veldig viktig for oss, sier en lettet Hans Ole Bergby til NRK.

Bergby forteller at de nå har fått muntlig ja fra de tre siste kreditorene, og at han regner med å ha det formelle på plass i løpet av noen dager.

Det var Varden som først meldte gladmeldingen fra hamburgerkjeden onsdag, etter at kjeden i mars søkte nærmere 70 kreditorer om frivillig akkord på 25 prosent. Totalt var leverandøregjelden på 12,9 millioner kroner.

– Tung tid

Bergby legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig tid.

– Vi har 120 ansatte som lever av dette, i tillegg til mange ungdommer som har ekstrainntekt fra jobben hos oss. Det har vært en tung tid, sier Hans Ole Bergby.

Han synes de ansatte har stått bra på under den vanskelige tiden.

Bergbys på Vallermyrene i Porsgrunn

Det blir videre drift på Bergbys i Porsgrunn.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Jeg synes at de har taklet dette fantastisk bra, mange har jobba fryktelig hardt. Jeg er stolt av de ansatte, sier Bergby.

Han er 3. generasjon som driver i familieselskapet med seks restauranter. Hans Ole Bergby er hovedaksjonær i selskapet som han eier sammen med søsknene Astrid Bergby, Tore Bergby og Kristin Bjørnson.

– Det har vært en liten gruppe rundt meg nå, som har vært veldig viktige, vi har jobbet tett hele den siste tiden for å få til dette, sier han.