NRK Meny
Normal

Ber om fire ukers varetektsfengsling

SKIEN (NRK): Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling for de fire som er siktet etter et dødsfall i Skien.

Jon Borgen

Aktor Jon Borgen ber om at de fire som er siktet etter et dødsfall i Skien, blir varetektsfengslet i fire uker. Fengslingsmøtene foregår onsdag.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

Politiet ber om fire uker varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll for de fire personene som er siktet etter at en 60 år gammel mann ble funnet død i Skien natt til tirsdag.

De fire er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge.

– Vi brukte ikke vold, alt vi gjorde var å holde han til politiet kom. Det var selvforsvar, sa en av de siktede til sin forsvarer før fengslingsmøtet startet i Nedre Telemark tingrett onsdag formiddag.

Nedre Telemark Tingrett

LUKKET: Aktor bad om at fengslingsmøtene til de fire siktede ble lukket, da de startet i Nedre Telemark tingrett onsdag.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

– Alle de fire nekter straffskyld, forteller aktor i saken Jon Borgen.

Aktor vil be om at de fire blir judisielt observert, det betyr at de vil bli vurdert av psykiatriske fagpersoner.

Skal være i familie

Borgen ønsker ikke å kommentere relasjonene mellom de fire, men etter det NRK erfarer skal de fire være brødre. Avdøde skal etter det NRK kjenner til ikke være i slekt med de siktede.

To av de siktede skal tidligere ha skapt problemer for folk på Skotfoss og skal flere ganger ha blitt politianmeldt. Borgen ønsker ikke å kommentere dette onsdag formiddag. Han ønsker heller ikke å si noe om de fire tilhører et rusmiljø.

– Svaret er vel heller nei, men det ønsker jeg ikke å si noe om.

Etterforsker drap i Skien

ÅSTEDSUNDERSØKELSE: Politiet foretar åstedsundersøkelser i to hus på Skotfoss.

Foto: Marie Roksund / NRK

Det er Skien kommune som eier boligen der dødsfallet har skjedd. NRK har vært i kontakt med den tidligere huseieren som forteller at han solgte det til kommunen for fire måneder siden.

Venter på obduksjonsrapport

Avdøde ble sendt til Folkehelseinstituttet for obduksjon. Borgen forteller at de venter resultatet fra obduksjonen onsdag ettermiddag. Mennene skal etter det NRK erfarer ha slått 60-åringen til han besvimte, men det er ikke klart om det var slagene som forårsaket dødsfallet.

Rykket ut etter melding om bråk

Politiet fikk først vite om saken da de rykket ut natt til tirsdag etter meldinger om bråk. Da de kom til stedet var en mann under behandling for hjertestans av helsepersonell. Mannen ble erklært død like etter.

Etterforsker drap i Skien

RYKKET UT: Politiet rykket ut natt til tirsdag etter melding om bråk.

Foto: Marie Roksund / NRK

Fire menn fra Skien, i 30- og 40-årene, var på stedet da politiet kom, de ble brakt til politihuset for avhør og senere siktet.

– Det er ikke noe mistanke om at andre personer er involvert i saken, sier Borgen som forteller at politiet gjennomfører åstedsundersøkelser også onsdag. De ønsker ikke å opplyse om det har blitt funnet gjenstander som kan knyttes til drapet.