NRK Meny
Normal

Oppfordrer til jaktpause under minnemarkeringen

Fylkesmann i Telemark Kari Nordheim-Larsen oppfordrer jegere til å vise respekt og medfølelse for de berørte i terrorangrepet, og unngå skyting søndag ettermiddag.

Kari Nordheim Larsen

Fylkesmann i Telemark Kari Nordheim-Larsen ber jegere ta en pause i jakten mens minnemarkeringen pågår.

Foto: Petter Melsom / NRK

Søndag skal det være et stort nasjonalt minnearrangement i Oslo Spektrum kl. 15.00 som også vises på TV, samme dag er det jaktstart på flere dyrearter.

– Vi har blitt kjent med at noen typer jakt starter på søndag, blant annet duejakt, og mye av den jakten foregår i nærheten av der folk bor. Siden det er en nasjonal minnemarkering i Oslo Spectrum, og alle offentlige bygninger flagger på halv stang, regner vi med at mange vil følge markeringen på TV, sier Nordheim-Larsen.

Vanskelig for berørte

Norheim-Larsen sier skyting under dette arangementet kan oppfattes vanskelig for berørte og alle som sørger med dem.

– Jeg synes det er naturlig å oppfordre folk til å vise omtanke nå når jakta starter, og sørge for at det ikke blir skyting nær der folk bor på denne minnedagen.

Hun frykter at sørgende kan bli minnet på skytingen på Utøya.

– Vi vet at det var dramatisk skyting som var traumet den 22. juli, og det skulle ikke være nødvendig å bli minnet på det under minnemarkeringen. Det er min tanke da jeg gikk ut med denne appellen, sier Nordheim-Larsen.

Norges jeger og fiskerforbund i Telemark (NJFF) skriver på sine nettsider at de støtter opp om initiativet.